PTT'de işten çıkarmalara protesto

Güncelleme Tarihi:

PTTde işten çıkarmalara protesto
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2011 10:39

PTT'de taşeron şirket işçilerinden 187 kişinin işten çıkarılması protesto edildi.

Haber-Sen'in bazı üyeleri ile işten çıkarılanlar, Tunus Caddesi'ndeki PTT şubesi önünde bir araya geldi. Eyleme destek vermek isteyen PTT çalışanlarına izin verilmemesi üzerine, sendika yetkilileri ile PTT şubesi yöneticileri bir süre tartıştı.

Haber-Sen Genel Başkanı Ali Yılbaşı, burada yaptığı açıklamada, kendisinin de bir PTT çalışanı olduğunu belirterek, yöneticilerin kendilerini binadan attırmak istediğini iddia etti. “Dün öğrencilerin, bugün hakkını arayan işçilerin engellenmek istendiğini” söyleyen Yılbaşı, bunun “ileri demokrasi” söylemiyle bağdaşmadığını ifade etti.

Taşeronlaşmayı, “insanlık ayıbı” olarak niteleyen Yılbaşı, “PTT'nin işten çıkardığı taşeron işçiler için 1 milyon lira tazminat ödemek zorunda kaldığını” belirtti. Yılbaşı, “Eğer bu ülkede hukuk varsa taşeronlaşmayı kaldırın, bu insanları işten atmayın, onlara kadrolu iş imkanı sağlayın” dedi. Ali Yılbaşı, taşeron işçilerinin örgütlenmesi gerektiğini, aksi halde sorunların süreceğini vurguladı.

Haber-Sen Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Yaşar Polat da 31 Aralık'ta Ankara'da 82, İstanbul'da 105 taşeron şirket işçisinin işten çıkarıldığını söyledi.

İşçilerin, PTT'de iş yükünün azaldığı ve tasarruf tedbirleri gerekçesiyle işten çıkarıldığının ifade edildiğini anlatan Polat, PTT'nin 150'ye yakın kurum ve kuruluşla sözleşme yaparak 200'e yakın farklı işlem çeşidiyle vatandaşa hizmet verdiğini, bu durumda iş yükünün azalmasının söz konusu olmadığını kaydetti. Polat, “PTT'de 30 bin sözleşmeli personel 7 bin civarında ise taşeron işçisi istihdam edilmektedir. PTT Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan verilere göre, 10 bine yakın kadrolu personel açığı vardır” diye konuştu.

İşten çıkarmaların durdurulmasını, taşeronlaştırmanın kaldırılmasını isteyen Polat, sendikanın işten çıkarılanların yanında olduğunu, işlerine dönünceye kadar mücadeleyi sürdüreceğini sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!