PTT yazılı sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? PTT yazılı sınavı soru ve cevapları yayımlandı

Güncelleme Tarihi:

PTT yazılı sınav sonuçları ne zaman açıklanacak PTT yazılı sınavı soru ve cevapları yayımlandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2018 14:18

Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) personel alımı yazılı sınavının tamamlanması ardından gözler soru ve cevapların yayınlanacağı tarihe çevrilmişti. Beklenen haber geldi, PTT sınavı soru ve cevapları PTT'nin resmi internet sitesi üzerinden erişime açıldı. Peki, PTT yazılı sınavı soruları nasıl görüntülenebilecek?

Haberin Devamı

PTT yazılı sınav soruları, kurumun internet sitesi üzerinden yayımlandı. Hafta sonu bazı bölgelerde gerçekleştirilen ve on binlerce kişinin katılım gösterdiği sınavların ardından araştırılan PTT sınav soruları, PTT internet sitesi üzerinden erişime açıldı. İşte, o sorular hakkında detaylı bilgiler

PTT sınav sorularının yayınlanmasının ardından adaylar, sınav sorularına ilişkin itirazlarını PTT’nin 1840 no’lu posta çeki hesabına 30 TL itiraz ücreti yatırıldığını gösteren belge ve itiraz gerekçesini gösteren dilekçe ile 14.08.2018-17.08.2018 tarihleri arasında gazisem@gazi.edu.tr e-mail adresine yapacaklardır. Sınavla ilgili itirazlara ilişkin itiraz değerlendirme raporu http://ik.ptt.gov.tr adresinde yayınlanacaktır.

Sınav sorularına yapılacak itirazlarda adayların;
T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, iletişim bilgileri ve imzasının yer aldığı bir dilekçe olmalıdır.
İtiraz ücretine ilişkin dekont bulunmalıdır.
İtiraz gerekçesi açık ve net bir şekilde yazılmış olmalıdır.
İtirazlar belirlenen itiraz süresi içinde yapılmalıdır.
Ayrıca sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan adayların itiraz başvuruları dikkate alınmayacaktır.

Haberin Devamı

SORULARI GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

SORU İTİRAZLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Sınav sorularına itiraz, sınav sorularının yayınlandığı tarihten itibaren üç gün içerisinde mesai bitimine kadar yapılabilir. Sınav sorularına itiraza ilişkin hususlar sınav sorularının yayınlandığı tarihte adaylara ilan edilecektir.

SONUÇ İTİRAZLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Adaylar; yazılı ve/veya sözlü sınav sonucuna ilişkin itirazlarını, sonuçların yayınlandığı günü takip eden 7 (yedi) gün içerisinde yapabilir. Yazılı ve sözlü sınav sonucu itirazına ilişkin hususlar sınav sonuçlarının yayınlandığı tarihte adaylara ilan edilecektir.

GÖREVE BAŞLAMALAR NE ZAMAN?

Yazılı ve/veya sözlü sınav sonucunda atanmaya hak kazanan adayların atama işlemlerine, yazılı ve/veya sözlü sınav sonucunun ilan edildiği tarihten itibaren belirli dönemler halinde en geç 1 (bir) yıl içinde başlanılacak. Yazılı sınav sonucunda müşteri ilişkilerinin ön planda olduğu gişe ve büro görevlisi ile postacı pozisyonlarına atanmaya hak kazanan adaylara uygun psikometrik inceleme yaptırılacak ve sonucuna göre atamaları yapılabilecektir. Ancak belirtilen testi yaptırmayan adayların atamaları yapılmayacak.

Haberin Devamı

KAÇ PUAN ALMAK GEREKİYOR?

Sınavda; Avukat, Mimar, Mühendis, PTT Uzman Yardımcısı ile Tekniker pozisyonlarına başvuranlardan yazılı ve sözlü sınav sonucunda 70 puan ve üstü alanlar; Gişe ve Büro Görevlisi (Sigortacılık), Gişe ve Büro Görevlisi (Bankacılık), Gişe ve Büro Görevlisi (Pazarlama), Gişe ve Büro Görevlisi (Lojistik), Gişe ve Büro Görevlisi, Gişe ve Büro Görevlisi (PTT’de çalışan firma elemanı), Postacı, Postacı (PTT’de çalışan firma elemanı) pozisyonlarına başvuranlardan yazılı sınav sonucunda 60 puan ve üstü alanlar başarılı sayılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!