PTT yazılı sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? PTT sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu!

Güncelleme Tarihi:

PTT yazılı sınav sonuçları ne zaman açıklanacak PTT sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2018 15:56

Bin 623 postacı, 200 tekniker, 2 bin 625 gişe personeli, 82 avukat, 470 mühendis olmak üzere toplam 5 bin personel istihdam edecek PTT, 12 Ağustos’ta yaptığı yazılı sınava ait sonuçları açıklayacağı tarihi netleştirdi. Konuya dair beklenti içinde olan kişilerin sabırla beklediği açıklama PTT'nin sosyal medya hesaplarından geldi. Peki, PTT yazılı sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

PTT yazılı sınav sonuç tarihiyle ilgili resmi açıklama geçtiğimiz günlerde yapıldı. 5 bin personel alımı için yapılan yazılı sınava katılım sağlayan memur adayları da heyecanla sonuçların açıklanacağı tarihe odaklanmış durumda. İşte, konu hakkında tüm detaylar...

PTT yazılı sınav sonuç tarihiyle ilgili resmi açıklama yapıldı. Kurumun sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamalara göre; PTT A.Ş. 2018/1 Personel Alım yazılı sınav sonuçlarının 20 Eylül 2018 tarihinde açıklanması bekleniyor. Konuyla ilgili yapılan paylaşımda, beklentilerini sürdüren adayların kurumun İnsan Kaynakları sayfasında yer alan duyurular bölümünü takip etmesi gerektiği de vurgulanıyor.

Öte yandan, yazılı ve/veya sözlü sınav sonucuna ilişkin itirazlar, sonuçların yayınlandığı günü takip eden 7 (yedi) gün içerisinde yapabilecek. Yazılı ve sözlü sınav sonucu itirazına ilişkin hususlar sınav sonuçlarının yayınlandığı tarihte adayların erişimine açılacak.

Haberin Devamı

KAÇ PUAN ALANLAR BAŞARILI SAYILACAK?

Farklı pozisyonlarda yapılacak olan alımlarda, bazı alanlarda 70 puan ve üzeri, bazı alanlarda ise 60 puan ve üzeri alanlar başarılı sayılacak. 70 puan ve üzeri alan Avukat, Mimar, Mühendis, PTT Uzman Yardımcısı ile Tekniker pozisyonu;

60 puan ve üzeri alan, Gişe ve Büro Görevlisi (Sigortacılık), Gişe ve Büro Görevlisi (Bankacılık), Gişe ve Büro Görevlisi (Pazarlama), Gişe ve Büro Görevlisi (Lojistik), Gişe ve Büro Görevlisi, Gişe ve Büro Görevlisi (PTT’de çalışan firma elemanı), Postacı, Postacı (PTT’de çalışan firma elemanı) pozisyonu adayları, başarılı sayılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!