PTT, milletvekili adaylarına 'kişisel pul' basacak

Güncelleme Tarihi:

PTT, milletvekili adaylarına kişisel pul basacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2007 12:18

PTT Genel Müdürü Osman Tural, milletvekili adaylarının kendilerini kişisel pul bastırarak tanıtabileceklerini belirterek, “250 ile 1000 adet arasında pul bastıranlar pul başına 1.5 YTL, 1 bin 50 ile 5 bin adet arasında pul başına 1.25 YTL, 5 bin 50 adet ve üzerinde bastıranlar ise pul başına 1 YTL ödeme yapıyor” dedi.

Haberin Devamı

PTT Genel Müdürü Osman Tural, milletvekili adaylarının seçmenlerine ulaşmak için kişisel pulu kullanabileceklerini ifade ederek, milletvekili adaylarının kişisel puldan haberdar olmaları için bölge müdürlerine talimat verdiğini açıkladı.

Tural, kişisel pul bastırmak isteyenlerin en yakın PTT Merkezinden kişisel pul başvuru formunu doldurması gerektiğini vurgulayarak, kişisel pul için ödenmesi gereken ücretin sipariş edilen pul miktarına göre değiştiğini belirtti. Tural şöyle konuştu:

“250 ile bin adet arasında ise pul başına 1.5 YTL, 1 bin 50 ile 5 bin adet arasında pul yaptırmak için pul başına 1.25 YTL, 5 bin 50 adet ve üzerinde bastıranlar ise pul başına 1 YTL ödeme yapıyor. Pul servisine ulaşan başvurular beş iş günü içerisinde değerlendiriliyor. 30 gün içinde de adrese teslim ediliyor.”

Kişisel ve Kurumsal Pul Projesi ile kişilere ve kurumlara pul bastıklarını kaydeden Tural, “Bu uygulama kapsamında gerçek ve tüzel kişiler tarafından gönderilen görsel objelere kuruluş yıldönümü kutlamak, belli bir olayı anmak, ticari bir ürünü tanıtımını yapmak, doğum günü, evlilik yıl dönümü, sevgililer günü, anneler günü, babalar günü, mezuniyet töreni, hatıra ve benzeri amaçlı olarak basılıyor ve postada kullanmak üzere müşteriye teslim ediliyor” diye konuştu.

PTT, KİŞİSEL PULDAN 860 BİN 395 YTL KAZANDI

25 Ekim 2005’te kişisel pulu uygulamaya başladıklarını anımsatan Tural, bugüne kadar 178 gerçek kişi, 605 kurum olmak üzere toplam 783 kişisel pul başvurusunun kabul edildiğini kaydeden Tural, 750 bin 250 adet pul bastıklarını söyledi. Kişisel pul uygulamasından PTT’nin 860 bin 395 YTL gelir elde ettiğinin altını çizen Tural, “Bugüne kadar Cemil İpekçi, Ömer Seyfettin, Necati Cumalı, Üzeyir Garih, Yılmaz Ulusoy, Saffet Ulusoy, Leyla Alaton ve Mehmet Günyeli gibi ünlüler pul bastırdı” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!