PTT çalışanlarından salatalıklı protesto

Güncelleme Tarihi:

PTT çalışanlarından salatalıklı protesto
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2008 15:30

TÜRK Haber-Sen İzmir Şubesi üyeleri, Hükümetin kamu görevlilerine verdiği 103 YTL'den başlayan ek ödemelerde sözleşmeli memurları dikkate almaması nedeniyle eylem yaptı.

PTT şubelerinde verilen hizmetlerin sayılarının ve türlerinin arttırılmasına karşın personelin yetersiz olduğunu öne süren çalışanlar, yanlarında domates, biber ve salatalık getirerek, “Sadece bunları satmıyoruz” diyerek tapki gösterdi.

Sendika üyesi yaklaşık 40 kişi bugün öğle saatlerinde Basmane Postanesi önünde toplandı. Topluluk adına basın açıklaması yapan Türk Haber-Sen İzmir Şubesi Başkanı Sedat Yılmaz, kamu görevlilerine 15 Ağustos 2008 tarihinden geçerli olmak üzere en az 103 YTL'lik ek ödeme yapılacağının Başbakan tarafından kamuoyuna açıklandığını, ancak sözleşmeli memurların kapsam dışı bırakıldığını belirtti. Yılmaz, “PTT Genel Müdürlüğü'nde, İller Bankasında, ulaşımda, enerjide, Devlet Malzeme Ofisi'nde binlerce sözleşmeli personel hayal kırıklığına uğradı. Başbakanın verdiği söz yere düştü” dedi.

Yapılan uygulanın yanlış olduğunu ve düzeltilmesi gerektiğini dile getiren Sedat Yılmaz, “Bizler yaz kış demeden, senelik izin kullanmadan haftanın altı gunü çalışan PTT dağıtıcısını, PTT memurunu kiminle eşitleyip de bize ek ödeme vermediklerini soruyoruz. Her türlü meslek hastalığına yakalanan, 55 yaşına geldiği zaman ‘Artık işe yaramıyorsun’ denilerek emekli edilen, sırtında en az 30 kilo yükü gram gram dağıtan posta dağıtıcısını hangi kadro ile karşılaştırdığınızı soruyoruz” diye konuştu.

YAKINDA DOMATES, BİBER DE SATTIRIRLAR

PTT şubelerinde verilen hizmetlerin çeşidinin ve sayısının arttığını, tren biletinden, kontör kartına kadar satış yapıldığını, yakında Milli Piyango bileti de satılacağını, her türlü fatura tahsiatının gerçekleştirilidiğini belirten sendika üyeleri, “Sadece bunları satmıyoruz” diyerek, yanlarında getirdikleri domates, biber ve salatalıklarla da protestoda bulundu. “Yakında bize bunları da sattırırlar” diyen çalışanlar eylemin ardından domates, biber ve salatalıkları vatandaşlara dağıttı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!