Arefe günü (Bugün) PTT açık mı? Postane (PTT) bayramda çalışıyor mu?

Güncelleme Tarihi:

Arefe günü (Bugün) PTT açık mı Postane (PTT) bayramda çalışıyor mu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2019 10:39

Bayramda PTT açık mı sorusu, bu zaman diliminde işlemlerini gerçekleştirmek isteyen binlerce kişinin gündemindeki konu olmaya başladı. Arefe günü ve bayramda PTT çalışıyor mu sorusuna alacakları cevaba göre hareket edecek olan vatandaşlar, böylece şubelere gidecek ya da teslimat bekleyecek. Peki, birçok kişinin merakla araştırdığı arefe günü PTT açık mı? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

PTT arefe günü ve bayramda hizmet verip vermediğiyle gündemde yer alıyor. Posta, kargo, lojistik, PTTCELL, HGS, banka işlemleri gibi birçok hizmeti bulunan PTT, bayramda ve arefe günü açık olup olmadığı ile gündemde yer alıyor. Peki, PTT bayramda çalışıyor mu? İşte, işlemi olanların merakla araştırdığı PTT bugün ve bayramda çalışıyor mu sorusunun cevabı

PTT AREFE GÜNÜ VE BAYRAMDA AÇIK MI?

Arefe günü yarım gün çalışan PTT, bayramda ise hizmet vermeyecek. PTT'nin bir sonraki çalışma günü 7 Haziran Cuma günü olacak. 

Arefe günü işlemlerini yapamayanlar ise kurumun tatil olması dolayısıyla işlemlerini bir sonraki iş günü olan cuma günü görecek. PTT üzerinden isme özel olarak gelen havaleler, arefe günü öğle saatine kadar ve 7 Haziran Cuma günü itibariyle çekilebilecek. Size en yakın PTT şubesini görmek için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

Haberin Devamı

EN YAKIN PTT ŞUBESİ İÇİN TIKLAYINIZ

PTT'DE HANGİ İŞLEMLER YAPILABİLİYOR?

Kredi kartı ödemelerinizi PTT işyerlerinden kolayca gerçekleştirebilir, kredi kartı müşterisi olduğunuz bankaya gitme zahmetine girmeden diğer faturalarınız ile birlikte kredi kartı borcunuzu da PTT'den ödeyebilirsiniz.

Nakit Yatırma İşlemleri: Anlaşmalı Bankalar nezdinde ister kendi hesabınıza, ister bir başkasının hesabına PTTaracılığıyla para yatırabilirsiniz.
Nakit Ödeme İşlemleri: Anlaşmalı Bankalarda bulunan hesaplarınızdan PTT aracılığıyla para çekebilirsiniz.

Bireysel Kredi Ödemeleri: Bankalardan kullanmış olduğunuz kredilerinizin yanı sıra PTT aracılığıyla anlaşmalı olunan Bankalardan kullanmış olduğunuz kredilerinize ait bireysel kredi taksitlerinin geri ödemesini PTT aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz.

PTT'DEN PERSONEL ALIMI AÇIKLAMASI

PTT AŞ Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, Mesleki Yeterlilik Kurumu ile imzaladıkları iş birliği protokolüyle posta ve kargo sektörünün meslek standartlarını belirleyeceklerini belirterek, "Böylece 2023 yılına kadar çizdiğimiz hedefler doğrultusunda ihtiyaç oldukça personel alımı gerçekleştireceğiz." dedi.

Bozgeyik, AA muhabirine, posta dağıtıcılığı sektöründe meslek standardı olmasının nitelikli iş gücünün tescili anlamına geleceğini söyledi.

PTT AŞ ile Mesleki Yeterlilik Kurumu arasında iş birliği protokolü imzalandığını bildiren Bozgeyik, "Şirketimizin eğitim ve kalite politikaları doğrultusunda, yetkin personelle posta ve kargo hizmetlerini sunarak sürekli müşteri memnuniyetinin sağlanması için dağıtıcı personelin mesleki yeterlilik belgesini almasını hedefliyoruz. Böylece ülkemizin her köşesine büyük özverilerle hizmet götüren dağıtıcılarımızın nitelikleri tescil edilecektir." diye konuştu.

Bozgeyik, posta ve kargo dağıtım mesleğini icra eden personelin, mesleki tanımlarının asgari olarak belirleneceğine işaret ederek, mesleğin icrası için gerekli görevler, işlemler, başarı ölçütleri, bilgi ve beceriler ile tutum ve davranışlar gibi kriterlerin standarda kavuşacağını dile getirdi.

Bozgeyik, bazı basın organlarına yansıyan haberler nedeniyle PTT AŞ'nin hemen bu yıl personel alımı yapacağı gibi yanlış bir algı oluştuğunu ifade etti.

Buna dayalı olarak basında asılsız haberler yer aldığına dikkati çeken Bozgeyik, söz konusu alımlara ilişkin şu bilgileri verdi:
"Asırlık çınar PTT AŞ'yi daha da büyütmek için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 vizyonu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Mehmet Cahit Turhan'ın desteğiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şirketimizi daha nitelikli bir noktaya taşımak için 2023 yılına kadar çizdiğimiz hedefler doğrultusunda ihtiyaç oldukça personel alımı planlıyoruz. İstihdam seferberliği kapsamında geçen yıl alım süreci yaşanmış olup, bu yıl için ihtiyaç oluştuğu takdirde personel alımına ilişkin ilanı şirketimizin kurumsal web sitesinden duyuracağız."

Mesleki Yeterlilik Kurumu ile imzalanan protokolle posta ve kargo sektörünün meslek standardının belirleneceğini vurgulayan Bozgeyik, "Böylece 2023 yılına kadar çizdiğimiz hedefler doğrultusunda ihtiyaç oldukça personel alımı gerçekleştireceğiz." dedi.
Kenan Bozgeyik, sosyal medya ve bazı basın organlarında yer alan "PTT'ye personel alımı" içerikli haberlere itibar edilmemesi gerektiğini kaydetti.

BAKMADAN GEÇME!