Psikologlarladan Malatya Çocuk Yuvası'na destek

Güncelleme Tarihi:

Psikologlarladan Malatya Çocuk Yuvasına destek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2005 11:11

Türk Psikologlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ayşe Yalın, Malatya Çocuk Yuvası'nda kalan çocukların desteklenmesi konusunda dernek olarak işbirliği yapmaya hazır olduklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Yalın, derneğin internet sitesinde yaptığı açıklamada, Malatya Çocuk Yuvası'ndaki şiddet görüntülerinin yayınlanması sonrasında yaşanan gelişmeleri dikkatle izlediklerini kaydetti.

Toplu bakım verilen kurumlardaki çocuklar ile evde yaşayan çocukların gereksinimlerinin aynı olduğunu, bu kurumlardaki çocukların evdekilere göre çok daha incinebilir durumda bulunduğunu belirten Yalın, şunları kaydetti:
“Çocukların çeşitli gereksinimleri bulunuyor. Yaşamları için hava, su, besin, sıcaklık, şefkat, bedensel ve psikolojik güven hissine, yaşamın korunması için barınma, güvende olma, hijyen ve koruyucu sağlık hizmetlerinin sağlanmasına muhtaçlar. Yaşamın bezenmesi için ise müzik, oyun, oyuncak, resim, masal gibi gereksinimleri var.”

Prof. Dr. Yalın, Malatya Çocuk Yuvası'nda yaşananların kurumdaki çocukları ne derece örselediği ve travmatik bir yaşantıya neden olduğu gerçeğiyle karşı karşıya bulunulduğunu, çocukların desteklenmesi konusunda dernek olarak işbirliği yapmaya hazır olduklarını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!