Protestoya da özgürlük

Güncelleme Tarihi:

Protestoya da özgürlük
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2005 01:28

Mahkeme kararıyla durdurulan ancak dün mekan değiştirilerek, Bilgi Üniversitesi’nde yapılan ‘İmparatorluğun Son Döneminde Osmanlı Ermenileri: Bilimsel Sorumluluk ve Demokrasi Sorunları’ başlıklı konferans, çeşitli kişi, dernek ve grupların protesto gösterileri altında başladı.

Konferans dolayısıyla, sabah erken saatlerden itibaren Bilgi Üniversitesinin Dolapdere’deki kampusu ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Kampus girişini kapatan polis, arama-kontrol noktası oluşturdu ve sadece davetiyesi olanları binaya aldı. Girişte de davetiyesi olan katılımcıların ad kontrolü yapıldı. Ülkü Ocakları üyeleri, ‘AKP-Ermeni omuz omuza’, İşçi Partililer (İP) de ‘hükümet istifa, Tayyip yüce divana’ sloganları attılar. Katılımcılar arasında yer alan yazarlar Etyen Mahçupyan ve Ali Bayramoğlu’na, girişleri sırasında bir grup, vatan hainliği ithamıyla tepki gösterdi. Konferansa dinleyici olarak katılmak üzere gelen İnsan Hakları Derneği İstanbul Şube Başkanı Eren Keskin ile Yönetim Kurulu üyesi Veysi Altay da İP’lilerin hem fiziksel, hem de yumurtalı saldırısıyla karşılaştı. Altay, yanağına isabet eden sert bir cisimle yaralanırken, Keskin’e de çok sayıda yumurta isabet etti. Dernekten yapılan açıklamada, saldırılar ‘yüzkarası’ diye nitelendi.

Birlikte bayrak açtılar

Konferans öncesi ülkücü ve İşçi Partisi mensubu bir grup peşpeşe üniversitenin dışında ellerinde bayraklarla protesto eylemi düzenledi. Hazırlık komitesi üyelerinin söylemlerini protesto eden grup ‘Ermeni soykırımı uluslararası bir yalandır’ pankartı açtı.

Pankartlar

Göstericilerden biri ‘Soros’un aydınlarından soykırım yalanları’ başlıklı bir döviz taşıdı. Kültür ve Töre Derneği ‘Tek taraflı tez ilim değildir’ yazılı pankart asarak, konferansa katılanların tek taraflı olduklarına atıfta bulunuldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!