Protestolu mezuniyet

Güncelleme Tarihi:

Protestolu mezuniyet
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 1998 00:00

Haberin Devamı

Öğretim elamanı sıkıntısı yüzünden bu yıl kapatılacak olan Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü'nün son öğrencileri, buruk bir şekilde mezun oldular. Okullarının kapatılması istemeyen son mezunlar, yakalarına protesto yazıları taktılar.

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü'nden mezun olan öğrenciler, gelecek yıl aynı bölüme öğrenci alınmayacak olmasını, diploma töreninde cübbelerin yakalarına taktıkları yazıyla protesto ettiler.

Bir süre önce Rektör Prof. Dr. Osman Çakır'ın öğretim elemanı sıkıntısı yüzünden Psikoloji Bölümüne bu yıl öğrenci alınmayacağını açıklaması, aynı bölümden mezun olan 40 öğrenci tarafından protesto edildi. Cübbelerin yakalarına iğneyle, ‘‘Psikoloji bölümünü seviyoruz ve kapatılmasını istemiyoruz’’ yazılı bir not takan yeni mezunları, diğer bölümlerden mezun olan arkadaşları da alkışlarla desteklediler.

Rektör Osman Çakır'ın da bulunduğu törende, yakalarına taktıkları protesto yazısıyla diplomalarını alan öğrenciler, karardan geri dönülmesi çağrısında bulundular. Yeni mezunlar, ‘‘Kapatılan bir bölümün mezunu olmak istemiyoruz. Çünkü bu bölümden mezun olanlar diğer bölümlere oranla daha çabuk iş bulabiliyor’’ dediler.

Bu arada, Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü öğrencisi Filiz Dallı, aynı bölümün 3'üncü sınıfına geçen 2 yıllık eşi Ahmet Dallı'dan önce mezun oldu. Sevincini 1 yaşındaki oğlu Buğrahan ile paylaşan Filiz Dallı, ‘‘Ziraat Fakülteleri'nden mezun olan bir çok arkadaşımız işsiz dolaşıyor. Ama ben Tarım İl Müdürlüğü'nde teknisyen olarak çalışıyorum. Diplomayı aldıktan sonra gerçek işimi yapacağım’’ derken, Ahmet Dallı ise ‘‘İki yıl sonra ben de mezun olacağım. Eşim ile gurur duyuyorum’’ diye konuştu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!