Protestocu 14 ay sonra gözaltına alındı

Güncelleme Tarihi:

Protestocu 14 ay sonra gözaltına alındı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2009 15:17

SAMSUN’da geçen yıl Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) akademik yılı açılış ve vergi rekortmenlerine verilecek ödül törenine katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün protesto edilmesi olayına karışan üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Ö.Ö. 14 ay sonra polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Ö.Ö.’ nün kamera kayıtlarının incelenmesi sonucu yakalandığını belirtildi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül geçen yıl 24 Ekim tarihinde Ondokuzmayıs Üniversitesi (OMÜ) akademik açılış yılı ve vergi rekortmenlerine verilecek ödül törenine katılmak üzere Samsun’a geldi. Üniversitede açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yaklaşık 60 kişilik bir öğrenci grubu tarafından ‘AKP üniversitelerden elini çek’ yazılı dövizler açıp, slogan atarak yürümek istedi.

Ancak gruba müdahale eden polis yürüyüşe izin vermedi. Çıkan arbade sırasında 46 öğrenci gözaltına alındıktan sonra adli makamlarca serbest bırakıldı. Kamera kayıtlarını izleyen polis dün Cumhurbaşkanının protesto edilmesi olayına karıştığı iddia edilen ve o gün gözaltına alınmayan üniversite öğrencisi Ö.Ö.’yü olaydan 14 ay sonra yakalayıp gözaltına aldı. Polisteki ifadesinin ardından izinsiz yürüyüş yapmak suçundan bugün adliyeye sevk edilen Ö.Ö. serbest bırakıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!