Profesörü kandırdılar, temizlikçiye yakalandılar

Güncelleme Tarihi:

Profesörü kandırdılar, temizlikçiye yakalandılar
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2016 12:08

CEZA hukukçusu Prof.Dr. Erdener Yurtcan’ı telefonla arayarak kendisini Anadolu Adliyesi Başsavcısı olarak tanıtarak, yaklaşık 4.5 milyon TL’sini dolandırdığı saptanan 1’i kadın 3 kişi Mersin’de yakalandı. Şüphelilerin evinde 1.9 milyon TL bulunurken, paranın Yurtcan’a ait olduğu ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Geçen 15 Ekim’de Prof. Dr. Erdener Yurtcan’ı arayan bir kişi, kendisini ’İstanbul Anadolu Adliyesi Başsavcısı Fehmi Tosun’ olarak tanıttı. İddiaya göre ünlü profesöre, ’Terör örgütü hesabınızı ele geçirmeye çalışıyor. Paranızı Merkez Bankası’na yatıracağız’ diyen zanlı, Yurtcan’ın 600 bin dolarını elden alıp, 2.5 milyon TL’nin hesabına aktarılmasını sağladı. Damadının şüphesi üzerine Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne başvurup Başsavcı Fehmi Tosun ile iletişime geçen Yurtcan, yaptığı görüşme ardından dolandırıldığını anladı.

TEMİZLİKÇİYE YAKALANDILAR 

Soruşturma sürdürülürken Mersin’de de aynı yöntemle 2 kişinin dolandırıldığı ihbarını alan polis yoğun çalışma başlattı. Mersin’de de kendisini yine savcı olarak tanıtarak bir kişiden 25 bin TL isteyen şüpheli, paranın merkez Mezitli İlçesi’ndeki bulunan Dr.Hakan Kundak İlkokulu bahçesine bırakılmasını istedi. Panik içinde bankadaki parasını çeken vatandaş, istenen tutarı bir poşete koyarak okul bahçesine bıraktı. İçi para dolu poşet bir süre sonra okuldaki temizlik görevlisi tarafından bulundu. Bu sırada bir araçla okula gelen 3 kişi, paranın teyzelerine ait olduğunu söyleyerek, poşeti almak istedi. Kişilere parayı vermeyen görevli, durumu ve şüphelilere ait aracın plakasını polis ekiplerine bildirdi.

Haberin Devamı

1.9 MİLYON LİRA ELE GEÇİRİLDİ

Okul görevlisinin ifade ve plakadan yola çıkan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kiralık olduğu belirlenen aracın yerini saptadı. 2 gün önce Erdemli İlçesi’ne bağlı Kızkalesi’ndeki bir evde baskın yapan polis, Mahmut E., Murat K. ve Zeliha T. gözaltına aldı. Evde yapılan aramada çantada 1.9 milyon TL ile 6 cep telefonu, başka kişiler adına düzenlenmiş banka kartları, çok sayıda cep telefonu sim kartı ele geçirildi.

Sorgulanan zanlılar, Mersin’deki iki olayın mağdurları tarafından da teşhis edilmelerine rağmen suçlamaları kabul etmezken, sorguya alınan Mahmut E., Prof. Dr. Erdener Yurtcan’ı dolandırdığını itiraf etti. Ele geçirilen paranın Erdener Yurtcan’dan dolandırdıkları paranın kalan kısmı olduğunu, bir miktarını harcadıklarını, bir miktarını da 2 arkadaşlarına emanet olarak verdiklerini itiraf etti. 

Haberin Devamı

Yapılan sorgulamaları ardından mahkemeye çıkartılan zanlılar tutuklanırken, parayı verdiklerini söyledikleri kişiler ise aranıyor.

BAKMADAN GEÇME!