Profesör, şizofreniyi cine bağladı

Güncelleme Tarihi:

Profesör, şizofreniyi cine bağladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2014 06:47

GÜLHANE Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) görev yapan Prof. M. Kemal Irmak, uluslararası hakemli dergi Journal of Religion and Health’ın haziran sayısında çıkan “Şizofreni ya da Cin çarpması” isimli makalesinde beyne yerleşmiş cinlerin şizofreni belirtileri oluşturabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Tıbbın ‘cin çarpması’ olasılığını artık hesaba katması gerektiğini ve şizofreni tedavisinde ‘dini şifacılar-üfürükçüler’le doktorların birlikte çalışmasının faydalı olabileceğini savunan histoloji (doku bilimi) uzmanı Prof. Dr. Irmak’ın makalesine tepki yağdı.

TIP DEĞİL DİN DERGİSİ

Makalenin bir tıp dergisinde değil dini bir dergide yayınlanmasına dikkat çeken Türkiye Psikiyatri Derneği Şizofreni Çalışma Birimi Koordinatörü Ayşen Esen Danacı şizofreninin biyolojik kökenleri olan ruhsal bozukluklar içinde en detaylı kanıtlanmış hastalık olduğunu hatırlattı. Şizofreni Dernekleri Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Haldun Soygür ise, Prof. Dr. Irmak’ın uzmanlığının histoloji olduğunu hatırlatarak, “Konuyla hiç alakası olmayan biri şizofreniyle ilgili bir şey söyleme hakkını kendinde nasıl buluyor? Yaptığı ağır hadsizlik. Bilim kime emanet!” dedi. - Mesude ERŞAN-Meltem ÖZGENÇ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!