Prof. Dr. Mehmet Yüksel hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Prof. Dr. Mehmet Yüksel hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2016 10:53

Sosyolog, iletişim bilimci ve hukukçu Prof. Dr. Mehmet Yüksel, geçirdiği kalp krizi sonucu Ankara'da yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Uzun yıllar Türkiye’nin en saygın üniversitelerinde çalışan Prof. Dr. Mehmet Yüksel’in ani ölüm haberi, sevenlerini üzdü. Prof. Yüksel’in ölümünün ardından yakınları, çalışma arkadaşları, eski ve yeni bir çok öğrencisi sosyal medya hesaplarından taziye mesajları yayınladı.

'ÖĞRENCİLERİNİN ZİHNİNDE VE GÖNLÜNDE YER ETTİ'

Prof. Yüksel’in ani ölümünün ardından Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun da bir baş sağlığı mesajı yayınladı.

Dekan Altun, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Saygıdeğer BYYO‘lular, İLEF‘liler, fakültemizde de uzun yıllar özveriyle görev yapan, hukuk ve sosyoloji alanında verdiği derslerle, pek çok öğrencinin zihninde ve gönlünde yer etmiş Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Yüksel hocamızı bugün (23.4.2016) geçirdiği ani rahatsızlık sonucu yitirdiğimizi öğrendik. Merhum için 25 Nisan 2016 Pazartesi günü Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsündeki Hukuk Fakültesi’nde saat 10.30’da bir tören düzenlenecek, ardından da Karşıyaka Mezarlığı Camisinde kılınacak öğle namazı sonrasında defnedilecek. Mehmet hocamıza Tanrıdan rahmet, ailesine başsağlığı dilerim. Hepimizin başı sağ olsun."

Haberin Devamı

ÖMRÜNÜ EĞİTİME ADADI

1957'de Gaziantep'te dünyaya gelen Mehmet Yüksel, 1979 yılında Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi sosyoloji Bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Yüksel, 1986'da Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü sosyoloji bölümünde yüksek lisansını tamamladıktan sonra, 1989'da Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden de mezun olarak ikinci lisansını aldı.

1997'de Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü'nde (TODAİE) Kamu Yönetimi alanında ikinci yüksek lisansını, 1999'da Ortadoğu Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Anablim Dalı'nda doktora derecesini ve 2000 yılında ise Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Anabilim Dalı'nda ikinci doktora derecesini tamamladı.

Bir dönem liselerde felsefe, sosyoloji, hukuk, mantık ve psikoloji dersleri de veren Mehmet Yüksel, kısa bir süre Ankara Barosu'na bağlı olarak avukatlık yaptıktan sonra, 1997'de Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nde akademisyenlik hayatına başladı. Yüksel, 2006 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'ne geçti. 2013 yılından bu yana Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde görev yapan Prof. Dr. Mehmet Yüksel'in çalışma alanları, modernite-posmodernite ve hukuk ilişkisi, modernleşme ve sosyoloji, hukuk sosyolojisi, İslam hukuku, iletişim ve medya hukuku, mülkiyet-fikri haklar ve iletişim ilişkisi, küreselleşme ve hukuk, Türkiye ve Avrupa Birliği ilişkileri, sosyal bilimler felsefesi, sosyal teori ve iletişim kuramları, modernleşme-mahremiyet-medya ilişkisi ile İbn-i Haldun ve sosyal teorisi olarak sıralanabilir.

Haberin Devamı

Yüksel'in, 'Hukuk Sosyolojisi Yazıları', 'Fikri Mülkiyet ve İletişim Yazıları', 'Modernite Postmodernite ve Hukuk' ile 'Küreselleşme Ulusal Hukuk ve Türkiye' adlı kitapları bulunuyor.

BAKMADAN GEÇME!