Prim affı bu hafta Meclis'te

Güncelleme Tarihi:

Prim affı bu hafta Mecliste
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2006 11:55

Sosyal güvenlik kurumlarının alacaklarının yeniden yapılandırılmasını düzenleyen yasa tasarısı TBMM Genel Kurulu’nda perşembe günü görüşülmeye başlanacak.

Sosyal güvenlik kurumlarının alacaklarının yeniden yapılandırılmasını düzenleyen yasa tasarısının görüşmelerine bu hafta TBMM Genel Kurulu’nda başlanacak. TBMM Genel Kurulu bu haftayı da yoğun geçirecek. Genel Kurul’da salı günü yılbaşından önce 26 maddesi kabul edilen Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu, Koordinasyonu ve Görevleri Hakkında Yasa Tasarısı’nın görüşmelerine devam edilecek. Çarşamba günü ise İzmir Milletvekili Fazıl Karaman ile Balıkesir Milletvekili Ali Osman Sali’nin, Maliye Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK’ye Bir Madde Eklenmesine Dair Yasa Teklifi ile Emniyet Genel Müdürlüğü’ne Ait Araç, Gereç, Mal ve Malzemenin Satış, Hibe, HEK ve Hurda Durum ve İşlemleri İle Hizmet Satışına ilişkin yasada değişiklik öngören tasarı ele alınacak.

PRİM AFFI PERŞEMBE GÜNÜ GENEL KURUL’DA

Sosyal güvenlik kurumlarının alacaklarının yeniden yapılandırılmasını düzenleyen yasa tasarısının görüşmelerine ise perşembe günü başlanacak. Tasarı ile, SSK’nın 4.6 milyar YTL, Bağ-Kur’un da 16.7 milyar YTL olmak üzere 21.3 milyar YTL’yi bulan prim alacaklarına 60 aya kadar taksitle ödeme kolaylığı getiriliyor. Tasarıya göre, Bağ-Kur’da tüm borçlar, SSK’da ise borç aslı 100.000 YTL ve altında olanlar için borç asıllarına 1998 yılı sonuna kadar gecikme cezası, 1999 yılından başvuru tarihine kadar ise üretici fiyat endeksi (ÜFE) oranı uygulanarak, ödenecek borç miktarı belirlenecek. Bağ-Kur’luların borcu hesaplanırken, geçmişe yönelik ödemeleri gereken sağlık primine karşılık gelen tutar, o tarihte borçlu oldukları için sağlık hizmetlerinden yararlanamadıkları dikkate alınarak borç anaparasından düşülecek.

Plan ve Bütçe Komisyonu, çarşamba günü toplanarak Tokat Milletvekili Ergun Dağcıoğlu’nun Gelir Vergisi Kanunu ve 6183 sayılı yasada değişiklik öngören yasa teklifini ele alacak.

Şemdinli Araştırma Komisyonu da bu hafta Salı ve Çarşamba olmak üzere bu hafta iki gün toplanacak. Komisyonun bu hafta bölgeye ne zaman gidileceği konusunda bir karar vermesi bekleniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!