Prensesi evlendirmeye talip oldular

Güncelleme Tarihi:

Prensesi evlendirmeye talip oldular
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2009 18:11

KONYA'da, ekonomik nedenlerle evlenemeyen veya evlilik hayallerini ertelemek zorunda kalan çiftlere yardımcı olan Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı, İsveç Prensesi Victoria'yı evlendirmeye talip oldu.

Geçen hafta nişanlanan ve ekonomik kriz nedeniyle düğününü en az bir yıl erteleyen İsveç kraliyet ailesine çağrıda bulunan Mehir Vakfı Başkanı Mustafa Özdemir, “İmkanlarımız ölçüsünde prensesin düğün masraflarına katkıda bulunmak istiyoruz” dedi.

Geçen hafta nişanlanan İsveç Prensesi Victoria'nın düğün masrafları için devletten para alacağı yönünde çıkan haberler İsveç'te tartışma konusu olduğunu hatırlatan Başkan Mustafa Özdemir, “Kraliyetin mali kriz gerekçesiyle düğünü bir yıldan önce yapamayacağı söylentilerinin ardından, İsveç kralının düğün masrafları için hükümetten yardım talebi gündeme gelmişti. İsveç kralı, kızı Victoria için hükümetten daha önce de ek ödenek istemiş ve vergi paralarından 5 milyon Kron (902 bin TL) para almıştı. Yaşanan bu süreç bazı İsveçliler'i harekete geçirirken, kraliyetin düğünü kendi bütçesinden değil de vergilerden almasına tepki gösteren bazı gruplar Facebook'ta açtıkları bir sayfa aracılığı ile olaya tepki göstermişti. Şu anda Facebook'ta açılan ‘Victoria'nın düğününe ödemeye hayır de’ adlı gruba katılan kişi sayısı 30 bini geçti” dedi.

‘YARDIMCI OLMAK İSTİYORUZ’

İsveç Prensesi Victoria'nın bu durumunu gördüklerini ve evlenmesine yardımcı olmak istediklerini belirten Mustafa Özdemir, “Kuruluşumuzun amacı ekonomik sıkıntılar nedeniyle evlenemeyen gençleri evlendirmek. Din, dil, ırk, ülke ayırmaksızın tüm dünyadaki gençleri evlendirmeyi amaçlıyoruz. Huzurlu bir dünya için herkese ‘iş- aş- eş’ sloganıyla yola çıkan Mehir Vakfı'nın kuruluşunun üzerinden 14 yıl geçti. Bugüne kadar yaklaşık 7 bin çifti evlendirdik. Victoria’nın tüm düğün masraflarını karşılayamasak da imkanlarımız ölçüsünde biz de düğüne katkı sağlamak istiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!