Prenses Diana'nın ölümüyle ilgili yeni dava

Güncelleme Tarihi:

Prenses Diananın ölümüyle ilgili yeni dava
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2007 10:03

İngiltere'nin en büyük mağazası Harrods'un patronu Muhammed El Fayed, 1997'de Paris'te oğlu Dodi ile Prenses Diana'nın hayatını kaybettiği trafik kazasıyla ilgili Fransa'da İngiliz polisine karşı yeni bir hukuk mücadelesi başlatıyor.

Haberin Devamı

Muhammed El Fayed yeni hukuk mücadelesinde, Metropolitan Polis teşkilatının eski emniyet müdürü Lord Condon'un, 1997'de Galler Prensesi Diana'nın ölümüyle ilgili Fransız polisinin açtığı soruşturma sırasında kasıtlı olarak delil sakladığını iddia ediyor.

Harrods'un patronu, Diana'nın, ölmeden 2 yıl önce öldürülmek istendiği iddialarının Lord Condon'un delillerinin arasında yer alması gerektiğini öne sürüyor.

Lord Condon ise Paris'teki soruşturma sırasında müfettişlerle tam işbirliği yaptığını söylüyor. El Fayed'in yeni hukuk mücadelesinde eski bir polis memuru olan Sir David Veness de suçlanıyor. Diana 1995'te avukatlarına, kendisinin saf dışı edilmesine ve Prens Charles'ın şimdiki eşi, o zaman sevgilisi olan Camilla Parker Bowles'un önününü açılmasına çalışıldığını ve bir kazada öldürülmek istendiğinden korktuğunu söylemişti.

Haberin Devamı

Diana'nın bu endişelerinden, ölümünden 3 hafta sonra haberdar olan dönemin emniyet müdürü Lord Condon ise gerçeklerin Diana'nın trajik bir kazada öldüğünü gösterdiğini açıklamış, ancak Prensesin ölümünün şüpheli görülmesi halinde delilleri yeniden gözden geçireceğini kaydetmişti.

Kazanın bir komplo sonucu meydana geldiğini öne süren El Fayed'in girişimleri üzerine Londra'da Yüksek Mahkeme'de açılan diğer dava Ekim'de görülecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!