Prens uyumuş asker savaşmış

Güncelleme Tarihi:

Prens uyumuş asker savaşmış
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2013 01:52

İngiltere’nin Afganistan’daki ana üssü Camp Bastion’a geçen yıl yapılan, iki ABD’li askerin öldüğü Taliban saldırısında Kraliyet üyesi Prens Harry’nin uyuduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

İNGİLİZ Independent gazetesi dün Afganistan’ın Helmand eyaletindeki 30 bin askerin kaldığı İngiliz üssü Camp Bastion’a 14 Eylül 2012 gecesi yapılan Taliban saldırısıyla ilgili ABD’nin gizli belgelerini yayınladı. Amerikan üniforması giyen Taliban militanlarının düzenlediği saldırıda iki Amerikan deniz piyadesi yaşamını yitirmiş, 18 asker de yaralanmıştı. Üç aylık görevi kapsamında Apache helikopter pilotu olarak üsse gelen İngiltere Kraliçesi 2 Elizabeth’in torunu 29 yaşındaki Prens Harry’nin saldırı sonrası, hemen güvenli bir yere götürüldüğü iddia edilmişti. İngiltere Savunma Bakanlığı iddiaları “Camp Bastion’da görevli diğer askerlerle aynı muameleyi gördü” diyerek iddiaları yalanlamıştı.
Independent’ın yayınladığı belgelerine göre ise saldırı sırasında genç kraliyet üyesi, askerler Taliban militanlarına karşı savaşırken uyumuş. Belgelerde ABD’li General Gregg Sturdevant, “Saldırı gecesi boyunca uyudu. Ona haber vermek için özel bir şey yapmadık. Onun için yaptığımız tek özel şey güvenli bir yer bulmak oldu” dedi.

Haberin Devamı

Vietnam’dan sonra en büyük kayıp

Belgelerde ayrıca ABD ordusunun nasıl büyük bir kayba uğradığı, İngiltere’nin ise saldırı öncesi uyarıları dinlemediği de ortaya çıktı. Camp Bastion saldırısı ayrıca Vietnam’dan sonra ABD’nin bir defada en çok hava aracı kaybettiği saldırıymış. 230 milyon dolar değerindeki sekiz Amerikan uçağı yok edilmiş ya da zarar görmüştü.

Kızlar çok eğlendi

Kraliçe adına Avustralya’ya ilk resmi ziyaretini yapan Prens Harry, dün Başbakan Tony Abbot, eşi Margie Abbott, kızları Bridget (20) ve Francis’le (22) biraraya geldi. Avustralya basını Başbakanı “Kızlarına göz kulak ol” diyerek uyarmıştı. Kızların neşeli tavrı dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!