Prefabrik konutu polisler ikna edince boşalttılar

Güncelleme Tarihi:

Prefabrik konutu polisler ikna edince boşalttılar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2009 18:27

DÜZCE’de, 12 Kasım 1999 depreminin ardından yaptırılan prefabrik konutta oturan Ardağan ailesinin evi boşaltması istenildi. Verilen ek süreye rağmen evden taşınmayan Ardağan ailesini polisler güçlükle ikna ederek, evi boşaltmaları sağlandı.

12 Kasım 1999 depreminin ardından evleri yıkılan depremzedeler için yaptırılan prefabrik konutlara, hak sahibi depremzelerin kalıcı konutlara taşınmasının ardından yoksul vatandaşlar yerleştirildi. Binlerce prefabrik konutun sökülmesinin ardından geriye sadece Kiremitocağı Mahallesi’nde bulunan 120 prefabrik konut kaldı. Düzce Valiliği’nin aldığı kararla prefabriklerde oturan ve maddi durumu düzelen vatandaşlar prefabriklerden çıkarılırken, ailelere ev bulmaları konusunda tebligatta bulunuldu. Bugün, Ardağan ailesinden de evi boşaltması istenildi. Ailenin evi boşaltmak istememesi üzerine olay yerine polisler geldi. Annesi ve 2 kardeşiyle birlikte evde oturan Fatih Ardağan’ı polisler güçlükle ikna ederek, evde bulunan eşyalar araca yüklendi.

Düzce Vali Yardımcısı Ramazan Şahin, Ardağan ailesine ev bulduklarını ve bir yıl kirasını kendilerinin ödeyeceklerini söylediklerini, ancak tutulan evi beğenmeyen aile için başka yapacakları bir şeyin olmadığını belirterek, prefabrik konutu mecburen boşalttıklarını açıkladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!