Pravda yalanları

Güncelleme Tarihi:

Pravda yalanları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2015 23:29

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Rus yönetiminin IŞİD petrolüyle ilgili Türkiye’ye yöneltilen iddiaları için, “Pravda yalanları, palavraları” dedi. Davutoğlu dün Azerbaycan’a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile heyetler arası görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında özetle şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

AKLA ZİYAN

-“Doğrudan kendileriyle ilgileri olmayan alanlarda ‘proxy war’ denilebilecek savaşlara girmek, yayılmacı bir etki, görüntü içinde komşu ülkelerle sorunlar yaşamak ve nihayet bütün bu sorunları örtmek için bir propaganda makinesini çalıştırmak, bu eskiden olan bir gelenekti. Ama bir anda tekrar kendini gösterdi. Bu Sovyetik propaganda makinesinin yalanlarına kimse itibar etmez. Çok açık bir dünyada yaşıyoruz. Bütün dünya tarafından gözlenen bu sınırdan DEAŞ’tan biz petrol alacağız da bunu satacağız da... Böyle bir şeyin tartışılması bile akla ziyan.
-Türkiye bunu yapmaz da fakat reel olarak da ellerinde bir delil varsa ortaya koyabilecek ispat noktaları yok. Bunun dışında aksine DEAŞ’ın, Suriye rejimiyle girdiği kirli ilişkiler ve Suriye rejimiyle işbirliği halinde ılımlı muhalefete ve sivil halka yönelik yaptığı katliamlar konusunda ise onlarca delil var. Bugün Suriye rejimine destek verenler aynı şekilde DEAŞ’a destek vermektedirler.
-(Sınır güvenliği için atılacak adımlar) Türkiye, Suriye sınırında çelişik görünen iki hedefi aynı anda gerçekleştirmek zorunda kalmıştır. Birincisi, mültecilere sınırları açık tutacaksınız, Öbür taraftan da terörist geçişlerine veya herhangi bir olumsuz gelişmeye de kapalı tutacaksınız. Suriye sınırını tümüyle kapalı tutmak gündeme gelebilir ama o zaman mültecilerin geçişlerini ne yapacaksınız?

Haberin Devamı

PUTİN’E: TANSİYONU DÜŞÜRELİM

-Bizim hiçbir ülkemizin toprağında gözümüz yok. Türkiye Rusya ile her konuyu görüşmeye hazırdır. Rusya’nın ambargo kararı büyük bir çelişkidir. Kendilerine ambargodan hoşnut olmayan başkalarına da uygulamamalıdır. Hiçbir ambargo tek taraflı işlemez. Putin’e çağrım, önce söylem düzeyinde tansiyonu düşürelim. Karşılıklı ithamlar yerine konuşma zemininde buluşalım. Sonra eğer olayın aslıyla, nasıl olduğuyla ilgili bilgi almak istenirse bunları zaten paylaştık ama bir daha paylaşırız.”

Koltuğu Türkeş’te

Pravda yalanları


Haberin Devamı

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, seçimlerden sonra ikinci kez çıktığı yurtdışı seyahatinde vekaleti Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’e verdi. Türkeş ilk kez Başbakan Vekilliği yaptı. Davutoğlu, 1 Kasım’dan sonra ilk yurtdışı seyahatini KKTC’ye yaparken vekaleti Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’a bırakmıştı.

BAKMADAN GEÇME!