Poyrazköy davasında ara karar

Güncelleme Tarihi:

Poyrazköy davasında ara karar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2015 15:39

"Kafes eylem planı", "Amirallere suikast", "Gölcük'te ele geçirilen belgeler" ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) yöneticileri hakkındaki iddialara ilişkin dosyaların birleştiği, 86 tutuksuz sanığın yargılandığı "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat" davasında mahkeme ara kararını açıkladı.

Haberin Devamı

Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adliyesi'ndeki Şehit Hakan Kılıç Konferans Salonu'nda görülen duruşmada Beykoz'da emekli Binbaşı Levent Bektaş'ın evinde yapılan aramalara katılan tanıkların dinlenilmesinin ardından sanıklar ve sanık avukatları taleplerini ifade etti. Taleplerin ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, geçtiğimiz celse 1 Nolu CD ve 3 Nolu DVD ile Kadıköy ÇYDD'den el konulan Hard Disk ile ilgili raporların göndermesi için Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Fizik İhtisas Dairesi Bilişim ve Teknoloji Suçları Şubesi'ne yazılan yazı cevaplarının beklenmesine karar verdi.

POYRAZKÖY DAVASINA DEVAM EDİLDİ

MÜHİMMATLAR MUHAFAZA EDİLECEK

Mahkeme, Beykoz Poyrazköy Keçilik mevkiinde 2009 yılının Nisan ayında yapılan kazılarda elde edilen mühimmatlardan bir kısmının Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait olduğunun bildirildiğini belirtirken, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın mühimmatların kendilerine teslim edilmesi yönündeki talebi, bu aşamada mühimmatların muhafazasına devam edilmesi gerektiğini ifade ederek reddetti.

Haberin Devamı

TÜM SANIKLAR HAKKINDA YURT DIŞI ÇIKIŞ YASAĞI KALDIRILDI

Tüm sanıklar hakkında soruşturma ve kovuşturma aşamasında verilen yurt dışı çıkış yasağı adli kontrollerinin kaldırılmasına hükmeden mahkeme, Gölcük Donanma Komutanlığı Askeri Savcılığı'nın bu dosyaya ilişkin yaptığı inceleme sonucunun bu savcılıktan sorulmasına karar verdi.

Dosyadaki 3 numaralı DVD'ye ilişkin ilk incelemeyi yapan polis memurları tanıklar İsa Akyüz, Bekir Peker ve Ahmet Uğurlu'nun Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) vasıtası ile beyanlarının alınmasına dair taleplerinin tanıkların duruşmada bizzat dinlenmelerinin yargılama konusunun aydınlatılması bakımından önem taşıdığını belirten mahkeme, SEGBİS yöntemi ile alınmasına yönelik taleplerinin reddine karar verdi.

DURUŞMA MAYIS AYINA ERTELENDİ

Sanık Hüseyin Hançer'in eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün tanık olarak dinlenmesine yönelik talebinin de reddine karar veren mahkeme, soruşturma aşamasında yapılan aramalardaki tespit tutanağında imzası bulunan polis memurları Muhammet Yakup Acar ile Hasan Yüksel'in gelecek celse dinlenilmesine hükmetti. Duruşma 27 Mayıs 2015 günü saat 09.30'a ertelendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!