Postacılardan mektuplu eylem

Güncelleme Tarihi:

Postacılardan mektuplu eylem
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2006 14:19

KESK'e bağlı Basın Yayın ve İletişim Emekçileri Sendikası (Haber-Sen) üyesi PTT çalışanları, “kadrolu çalışma, iş güvenliği, insanca yaşayacak ücret ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi” isteklerini içeren mektupları, Ankara bölge milletvekillerine gönderdiler.

Ulus PTT Genel Müdürlüğü önünde toplanan postacılar, ellerinde, ”Şov yapma sorun çöz”, “Taşeron değil, kadrolu personel”, “Kışlık elbiselerimiz nerede?”, “Dağıtıcı ihtiyacı giderilsin”, ”Yöneticiler, vitrin gördüğünüz postacılara sahip çıkın” yazılı dövizler taşıdılar. Grup, “Postacıyız, haklıyız, kazanacağız”, ”Köle değil, postacıyız”, “Postacı yoksa, mektup da yok” şeklinde sloganlar attılar.

Grup adına açıklama yapan Haber-Sen Genel Başkanı Esin Yelekçi, PTT şubelerinin hiç bir güvenlik önlemi alınmadan banka şubelerine dönüştürüldüğünü, işlem hacmi artarken, çalışan sayısının her geçen gün azaldığını söyledi.
Yelekçi, ihtiyacın karşılanması için kadrolu personel alınmasını ve posta dağıtıcılarının kaldırılan fiili hizmet zammının (yıpranma hakkı) yeniden verilmesi için özel yasal düzenleme yapılmasını istedi.

Gişelerde çalışan personelin can güvenliğinin sağlanması gerektiğini kaydeden Yelekçi, postacıların giysilerinin onurlarına yakışır kalitede olmasını ve yazlık elbiselerin yazın, kışlık elbiselerin kışın verilmesini talep etti. Bugünden başlayarak Türkiye genelinde üyelerinin sorunlarını anlatmak için bölge milletvekillerine mektup göndereceklerini belirten Yelekçi, sorunlarının bir an önce çözümlenmesi gerektiğini söyledi.

Esin Yelekçi ve beraberindekiler, açıklamanın ardından PTT binasına girerek, ellerindeki mektupları, Ankara milletvekillerine postaladılar.

“Bak postacı geliyor, selam veriyor...” şarkısının da yazılı olduğu mektupta, bir PTT çalışanı başına 2 bin 300 kişinin, bir postacı başına ise 6 bin 181 kişinin düştüğü belirtiliyor. Mektupta ayrıca, PTT'nin acil olarak 5 bin personele ihtiyaç duyduğu, PTT çalışanlarına ayda 122 saat fazla mesai yaptırıldığı, ancak 32 saatlik ücret ödendiği ve sağlık koşullarına uygun olmayan yerlerde çalıştırıldıkları savunuluyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!