Postacı el bilgisayarı ile imza atacak

Güncelleme Tarihi:

Postacı el bilgisayarı ile imza atacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2007 12:11

PTT Genel Müdürü Osman Tural, PTT’nin ardından postacıların da teknolojiyle tanışacaklarını açıklayarak, postacılara el bilgisayarı alacaklarını söyledi. El bilgisayarları sayesinde kayıtlı postalarda ıslak imza döneminin kapanacağının altını çizen Tural, imzaların terminal üzerinden alınacağını kaydetti.

PTT Genel Müdürü Osman Tural, PTT’nin 2002 yılından sonra gösterdiği gelişmede PTT Bank Projesi’nin önemli bir payının bulunduğunu belirterek, “2003 yılından sonra teknoloji ile buluşarak sadece mektup gönderen kurum olmaktan çıktık” dedi.

Yeni alanlara yönelerek gelirlerini 4 yılda yaklaşık 20 kat artırdıklarını açıklayan Tural, 2002 yılında 11 milyon YTL olan kurumsal karlarının 2006 yılında 203 milyon YTL’ye yükseldiğini kaydetti.

Yeni hedefler çerçevesinde hizmet anlaşışı yelpazesini genişlettiklerini dile getiren Turan, 2002 yılında 7 olan işbirliği yapılan kurum-kuruluş sayısının bugün aralarında 19 adet banka ve finans kuruluşu, 3 adet GSM şirketi, 18 adet Telekom şirketlerinin de yer aldığı toplam 106 kurum-kuruluşa çıktığını kaydetti.

PTT’DE, E-İMZA DÖNEMİ BAŞLAYACAK

Posta dağıtıcılarına el bilgisayarları alacaklarını ifade eden Tural, kayıtlı madde dağıtanların, dağıttıklarında imzaları terminaller üzerinden alabileceklerini söyledi. PTT’nin 2006 yılında interaktif posta çeki hizmeti uygulamasına geçtiğini hatırlatan Tural şöyle konuştu:

“İnteraktif posta çeki hizmetinin uygulamaya konulmasıyla, havale ve çek trafiğinde ciddi artış yaşandı. Bu artış kurumumuz gelirlerine de yansıdı. Geçen yılı sonu itibariyle 44 milyon 96 bin işlem yapıldı. Bu işlemlerden kurumumuz 70 milyon 85 bin YTL gelir elde etti. İşlem çeşitliliğine gitmemizle birlikte 2 milyon olan işlem sayısı günlük 19 milyona çıktı. Western Union-Hızlı Para Transferi işlemlerinde 2007 yılı mayıs ayı itibariyle 1 milyon 280 bin 998 dolar komisyon geliri sağladık.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!