Portre çekmenin incelikleri

Güncelleme Tarihi:

Portre çekmenin incelikleri
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 11, 2004 15:06

Fototrek Nikon Fotoğraf Merkezi'nde portre fotoğrafı atölyesi düzenleniyor. Portre çekmenin incelikmerinin fotoğraf ustaları tarafından anlıtalacağı çalışma 10 Şubat'ta başlıyor. Temel Fotograf bilgisine sahip kişileri belirli bir konu çerçevesinde çalışmaya yönlendirmeyi amaçlayan atölye çalışması, 6 haftalık bir dönemi kapsıyor.

Haberin Devamı

Portre fotoğraf atölyesinin ilk dersinde özel olarak hazırlanan dialar eşliğinde konu ile ilgili teorik bilgiler anlatılacak. Bu derste portre fotoğrafında dikkat edilecekler, çekime hazırlık, doğal poz, objektif seçimi, netlik ve arka plan, aydınlatma,  ışık  kullanımı, gün ışığında çekim, portrede insan - mekan ilişkisi, konu anlatımı, duygu-ifade aktarımı, grup çekimlerde kompozisyon, siyah-beyaz portreler, çocuk portrelerinde çekim gibi konular işlenecek.

İlerleyen haftalarda katılımcılar bir yandan kendilerine verilen ödevleri hazırlarken bir yandan da her hafta bir dia gösterisi izleyecek ya da bir albüm inceleyecekler.

Altı haftalık atölye çalışmasının sonunda katılımcılar ortak ya da bireysel olarak sergi / dia gösterisi hazırlayacaklar. Hazırlanan sergi / dia gösterisi Fototrek Nikon Fotoğraf Merkezi'nde izlenebilecek.

Haberin Devamı

Fototrek Nikon FotoÄŸraf Merkezi
MeÅŸrutiyet Caddesi
Ravanda İşhanı
No : 85  Kat : 1 - 2 D. 1 - 3
BeyoÄŸlu, Ä°STANBUL Â
Tel : (212) 251 90 14 
251 83 74 Â
fototrek@fototrek.com / Â
www.fototrek.com

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!