Portekizli Ram ve Mar çanta boyamak için geliyor

Güncelleme Tarihi:

Portekizli Ram ve Mar çanta boyamak için geliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2008 00:00

Ram ve Mar. İkisi de Portekizli, grafiti sanatçısı ve 32 yaşında. Yedi yıldır önlerine çıkan her şeyi birlikte boyuyorlar. 8-14 Eylül arasında Eastpak Çantaları’nın davetlisi olarak İstanbul’a geliyorlar. Eski yeni farkı gözetmeden her Eastpak çantaya grafiti yapacaklar.

Mar Portekizce’de deniz anlamına geliyor. Gonçalo Riberio çocukluğundan beri denize ve sörfe tutkun olduğu için böyle çağrılıyor. Partneri Miguel Caeiro’nun lakabıysa Mar’ın tam tersi: Ram. Bu tamamen bir tesadüf. Ram’a "Rapid Aerosol Movement" kelimelerinin baş harflerinden dolayı böyle diyorlar.

Ram bir grafik tasarımcı, Mar ise moda tasarımı eğitimi almış. Ama şu anda hayatlarını yalnızca grafiti yaparak kazanıyorlar. İkisi de Eastpak çantalarının grafiti takımına üye. Eastpak için turnelere çıkıp, çeşitli ülkelerde grafiti yapıyorlar. "Marka bizim sanatımızı destekliyor. Biz de onun güçlenmesine yardımcı olmaya çalışıyoruz" diyorlar.

BİR DUVAR ÖNÜNDE TANIŞTILAR

Yedi yıl önce tren istasyonunda bir duvarın önünde grafiti yaparken tanışmışlar. Tarzlarının farklılığı onları birbirine yaklaştırmış. Projelerini önce kağıt üzerinde tasarlıyorlar. Sonra gerekli malzemeleri topluyorlar ve uygun bir zemin aramaya koyuluyorlar.

Zemin demişken Ram ve Mar’a duvar boyamakla çanta boyamak arasındaki farkı soruyoruz. "Bir tek teknik ve ebat açısından farklı" diyorlar. Konsepti kendileri belirledikleri için eserin ruhu çanta üzerinde de duvarda da aynı oluyormuş. Çalışmalarında farklı karakterler kullanmayı seviyorlar. Ram harf ve resimleri çiziyor. Boyamayı genellikle Mar yapıyor.

Bu Türkiye’ye ilk gelişleri. İstanbul’da boyayacakları çantaların üzerine değişik desenler yapmayı planlıyorlar. Ama tabii müşterilerin isteklerini önemseyip, karakterleri uygun bir şekilde boyayacaklar. Bunun sözünü aldık!

HANGİ TARİHTE NEREDELER?

8-14 Eylül arasında İstanbul’daki organizasyonun ismi "TAG MY PAK." İşte hangi tarihte nerede olacaklarının listesi:

8 Eylül 2008 Ayakkabı Dünyası Capacity

9 Eylül 2008 Ayakkabı Dünyası Nautilus

10 Eylül 2008 Bağdat Caddesi Sportworks

11 Eylül 2008 Akmerkez

12 Eylül 2008 İntersport Kanyon

13 Eylül 2008 Boyner İstinye Park

14 Eylül 2008 Boyner Şaşkınbakkal

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!