Portakal mucizesi

Güncelleme Tarihi:

Portakal mucizesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

ABD Üniversitelerinde yapılan bir araştırma narenciye tüketiminin, kalp krizi ve felç riskini yüzde 25 oranında azalttığını ortaya çıkardı.

AMERİKA'da yapılan bir araştırmaya göre günde 1 bardak portakal suyu içmenin felç ve kalp krizi riskini yüzde 25 azaltığını ortaya koydu. Fruit and Vegetable Markets dergisinde, bu araştırma ile ilgili yayınlanan makalede, narenciye ürünlerindeki mucizenin kaynağının potasyum, foliate ve lift gibi maddeler olduğu belirtildi. Makalede sağlıklı yaşamak için günde en az 5 kez sebze ve meyve yenilmesi de önerildi.

FELÇ RİSKİ

ABD'de Harvard Üniversitesi'ne bağlı Halk Sağlık Okulu'nun (Harvard School of Public Health) 100 bin erkek ve kadın üzerinde yaptığı araştırma sonuçlarına göre, narenciye meyvelerinin ve suyunun yüksek tüketimi felç ve kalp hastalıkları riskini azalttığı ortaya çıktı. Araştırmaya göre günde bir bardak portakal suyu içmek, felç riskinin yüzde 25, diğer meyve suları ise yüzde 11 azaltıyor.

MEYVE KONSANTRESİ

Fruit and Vegetable Markets dergisinde yayınlanan araştırmayla ilgili makalede, felç ile savaşan yararlı maddelerin potasyum, foliate ve lift olduğu, bu maddelerin narenciye ürünlerinde bol miktarda bulunduğu belirtildi. Portakal suyunun felç riskinin azaltma sebebinin ise ihtiva ettiği yüksek meyve konsantresi olduğu ve bir bardak portakal suyunun, 6-8 portakal tüketimine eşit olduğu da vurgulandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!