Portakal için rekor başvuru

Güncelleme Tarihi:

Portakal için rekor başvuru
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2010 09:27

Bu yıl 47.si düzenlenecek olan Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne rekor düzeyde başvuru yapıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle, Antalya Kültür Sanat Vakfının organize edeceği 47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne 47 film başvurdu.

Haberin Devamı

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, festivale geçen yıl ulusal uzun metraj kategorisinde 43 film katılmıştı. 33 film, yönetmenlerin ilk filmi olma özelliği taşıyor. Bu sayı geçen yıl 23'tü. 9-14 Ekim tarihleri arasında yapılacak festivalde Semih Kaplanoğlu, Derviş Zaim, Sinan Çetin, Orhan Oğuz gibi “usta” yönetmenlerin yanı sıra bu yıl ilk filmlerini çeken Volga Sorgu, Savaş Baykal, Belma Baş gibi isimler büyük ödül için ter dökecek.

47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne belgesel ve kısa film kategorilerinde de yoğun ilgi gösterildi. Belgesel kategorisine 107, kısa film kategorisine de 222 başvuru yapıldı.

Portakal için rekor başvuru

Haberin Devamı

FESTİVALDE ÖNE ÇIKAN FİLMLER

60. Berlin Film Festivali'nde Ökümenik Jüri Ödülü'nü alan ve Semih Kaplanoğlu'nun “Yumurta” ve “Süt”ten sonra “Yusuf” üçlemesinin son filmi olan “Bal”, 47. Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne başvuran filmler arasında yer alıyor.

Geçen yılın en dikkat çekici yapımlarından “Başka Dilde Aşk” filminin yönetmeni İlksen Başarır ikinci filmi “Atlıkarınca” ile bu yıl da Altın Portakal'da yarışıyor.

Bu yıl Altın Portakal'da “Onur Ödülü” alacak Nur Sürer'in oynadığı ve Volga Sorgu'nun yönetmenliğini yaptığı ilk filmi “Kaledeki Yalnızlık”, Altın Portakal'da “Emek Ödülü” alacak Necmettin Çobanoğlu'nun başrolde oynadığı ve yönetmenliğini Aydın Bağardı'nın yaptığı “Biraz Tuz Biraz Biber” de festivale başvuru yapan filmler arasında bulunuyor.

Derviş Zaim'in “Gölgeler ve Suretler”, Orhan Oğuz'un “Hayda Bre” ve Sinan Çetin'in “Kağıt” filmleri de ön jüriyi geçerek festivalde yarışmacı olarak yer almak istiyor. Başrollerinde Tuncel Kurtiz, Erkan Can, Nejat İşler, Taner Birsel, Şevval Sam, Derya Alabora, Rıza Sönmez'in oynadığı, yönetmenliğini Ahmet Boyacıoğlu'nun yaptığı “Siyah Beyaz” da öne çıkan filmler arasında dikkati çekiyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!