Porsche’nin kaplanı 2013’te Türkiye’de

Güncelleme Tarihi:

Porsche’nin kaplanı 2013’te Türkiye’de
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 17, 2012 00:00

Kısa bir süre önce Stuttgart’taki Porsche merkezinde gizlice görüntülenen ve fotoğrafları basına sızdırılan Porsche’nin Macan adını verdiği yeni modeli, 2013 Nisan ayında Türkiye geliyor

Haberin Devamı

Önceki gün Porsche’nin Almanya Leipzig’deki fabrikasında sıra dışı bir etkinlik yapıldı. Bu etkinlik 1 milyonuncu Porsche aracına Mobil 1 motor yağı doldurulmasını kutlamak ve devam eden stratejik işbirliğinin gücünü vurgulamak için düzenlendi.
Bir otomobil fabrikasından çok, bir ilaç fabrikası temizliğinde ve titizliğindeki fabrika gezisine dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen çok sayıda davetli katıldı. Önce üretim bölümü gezildi. Cep telefonları ve fotoğraf makinelerinin kesinlikle içeriye alınmadığı turda, üretim bölümü anlatıldı, efsane otomobilin nasıl yapıldığı hakkında bilgiler verildi.
1200 kişinin çalıştığı ve 257 milyon Euro yatırımla kurulan fabrikanın yeni yatırımları için ayrıca 500 milyon Euro daha ayırdığı vurgulandı. Davetlilerin yaptığı turun ardından da fabrikanın yanında bulunan 3.7 kilometrelik piste çıkıldı. Dileyenler Porsche’nin modellerini pistte tur atarak test etti. Daha sonra da Mobil 1 motor yağı konulan 1 milyonuncu otomobille fotoğraf çektirildi.
Fabrikadaki açıklamalar sırasında yeni model Macan’dan ise kesinlikle söz edilmedi. Sızan bilgilere göre; Endonezce’de ‘kaplan’ anlamına gelen Macan, 2013’de piyasaya çıkacak ve büyük bir görev de üstlenecek: Şehirli, genç müşterileri Porsche’ye çekmek. Daha önce Cajun (Cayenne Junior kısaltması) kod adıyla bilinen Macan, Porsche’nin Cayenne’e göre daha küçük bir modeli olacak. Macan, Porsche’nin 1995’te 968’in üretiminin durdurulmasından bu yana ürettiği ilk dört silindirli motora sahip olacak. 2002’te piyasaya sürülen Cayenne’in, firmanın en çok satan modeli olmasının ardından Macan’ın durumu merak ediliyor. Otomobil muhtemelen 2013 Nisan ayında Türkiye’ye de getirilecek. Türkiye’ye ilk etapta 3.0 dizel ve benzinli olanları, daha sonra da 3.6 litre benzinli motorlu olanlar gönderilecek. Ancak aracın fiyatını şimdiden tahmin etmek olanaksız.

Haberin Devamı

Lüksün en değerlileri

Hepsi lüks denince akla gelen markalar. Hepsinin ürünleri birbirinden pahalı. Peki, aralarında en değerlileri hangileri? Millward Brown Optimor şirketinin araştırması sonucunda 2012’nin en değerli 10 lüks markası belirlendi. Listenin tepesinde Louis Vuitton var.

Haberin Devamı

1. Louis Vuitton 25.9 milyar dolar
2. Hermes 19.1 milyar dolar
3. Rolex 7.17 milyar dolar
4. Chanel 6.68 milyar dolar
5. Gucci 6.42 milyar dolar
6. Prada 5.7 milyar dolar
7. Cartier 4.84 milyar dolar
8. Hennesy Cognac 4.59 milyar dolar
9. Moet et Chandon 4.22 milyar dolar
10.Burberry 4.09 milyar dolarÂ

Çok yaşa Kraliçe

Visconti, Kraliçe II. Elizabeth’in tahta çıkışının 60. yılı için ‘Diamond Jubilee’ adlı özel bir kalem tasarladı. Sınırlı sayıda üretilen dolmakalem altın tozu ve platinyum süslemelere sahip. Özel bantla zenginleştirilen kalemlerin üzerinde Kraliyet Tacı figürü var. Yazıyı Visconti’nin en değerli kalem ucu olan 23 Kt Paladium DreamTouch kalem ucuyla yazıyorsunuz. Jubilee koleksiyonunun kraliyet ve imparatorluğu sembolize eden kraliyet moru ve imparatorluk yakutu olarak iki farklı rengi mevcut. Fiyatı 900 Euro.

Haberin Devamı

Louboutin’e dokunun

Kırmızı topuklu ayakkabılarıyla ünlenen Fransız lüks markası Christian Louboutin ilk iPhone&iPod Touch uygulamasını tanıttı. Louboutin tutkunlarının dijital buluÅŸma noktası olacak uygulama, kolay ulaÅŸabilir bir rehber biçiminde tasarlandı. İçeriÄŸinde markaya dair ihtiyaç duyulabilecek tüm bilgiler var. KeÅŸfedilmeye hazır altı farklı interaktif bölüme girmeden markanın imzası kırmızı bir flaÅŸla karşılanıyor. Christian Louboutin uygulaması iPhone’lardan, iPod Touch’lardan ya daÂwww.itunes.com/appstore adresinden ücretsiz olarak indirilebiliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!