Pompeo döneminde iki ülkenin istihbarat kuruluşları nasıl çalıştı?

Güncelleme Tarihi:

Pompeo döneminde iki ülkenin istihbarat kuruluşları nasıl çalıştı
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2018 00:52

1 Nisan’da Dışişleri Bakanlığı görevine başlayacak olan Mike Pompeo, ABD Başkanı Donald Trump’ın koltuğa oturduğu günden beri CIA’in başındaydı. CIA Başkanı olarak ilk yurt dışı ziyaretini Türkiye’ye yapmıştı. Şubat 2017’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile görüşmüştü. O görüşme için yetkililer “Ölçülü, dikkatli ve yapıcıydı” demişti. Peki Dışişleri koltuğuna oturacak olan Pompeo döneminde iki ülkenin istihbarat teşkilatları nasıl çalıştı? Kaynaklar sorunun yanıtını Hürriyet’e anlattılar.

Haberin Devamı

Pompeo döneminde iki ülkenin istihbarat kuruluşları nasıl çalıştı
ZİYARET FIRSAT YARATTI

Kaynakların Hürriyet’e yaptıkları değerlendirmelere göre, Pompeo’nun geçtiğimiz yıl CIA Başkanı olarak ilk ziyaretini Türkiye’ye yapması ikili ilişkilerin geliştirilmesi için önemli bir fırsat yarattı. İki ülke istihbarat servisleri bu fırsatı iyi kullandı ve özellikle kriz anlarının yönetilmesi ve aşılması için yakın çalışıldı.

YAKIN ÇALIŞMA DEVAM EDECEK

Kaynaklar yeni CIA Başkanı Gina Haspel ile nasıl bir dönem beklendiği sorusuna da yanıt verdiler. Pompeo’nun yerine Merkezi İstihbarat Teşkilatı CIA’in Başkanlığına atanan Gina Haspel ile yakın temasa dayalı çalışmanın devam edeceği değerlendirmesini yaptılar.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!