Pompalı saldırı sanığı kazada öldü

Güncelleme Tarihi:

Pompalı saldırı sanığı kazada öldü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2009 18:34

DENİZLİ’nin Sarayköy İlçesi’nde, 5 yıl önce 10 kişinin yaralandığı CHP İlçe Merkezi’ne pompalı tüfekli saldırıyı üstlenen 38 yaşındaki Hakan Özdemir, plakasız motosikletiyle bir TIR’ın altında kalarak öldü. Kazanın ardından TIR sürücüsü tutuklandı.

Kaza dün saat 16.30 sıralarında Denizli- İzmir Karayolu’nun Sarayköy girişinde meydana geldi. Evli ve bir çocuk babası Hakan Özdemir’in kullandığı plakasız motosiklete, karşı yönden gelen ve hatalı sollama yaptığı belirlenen 41 yaşındaki Hilmi Ördek’in kullandığı 21 EA 382 plakalı TIR çarptı. Motosikletiyle TIR’ın altında yaklaşık 25 metre sürüklenen Hakan Özdemir, yaşamını yitirdi. Aşırı hız yaptığı belirtilen TIR'ın sürücüsü Ördek ise bugün çıkarıldığı Sarayköy Adliyesi’nde mahkemece tutuklandı.

Kazada ölen Hakan Özdemir’in, 2004 yerel seçimlerinin yapıldığı günün gecesi, 10 kişinin yaralandığı, CHP Sarayköy İlçe Merkezi’ne pompalı tüfekle saldırı olayını üstlendiği ve 1 ay cezaevinde yattığı ortaya çıktı. O dönem belediyede itfaiye aracı sürücüsü olarak görev yapan Özdemir, duruşmada saldırıya karışmadığını ancak üstlendiğini söyleyince tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Hakan Özdemir'in yerine, saldırıyı gerçekleştirdiği iddiasıyla Sarayköy Belediye Başkan Adayı AKP'li Ahmet Çelikak tutuklanmıştı. Çelikak, bu suçtan hala cezaevinde bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!