POMEM yaş şartında son durum ne? Yaş şartında sınır 32 olacak mı?

Güncelleme Tarihi:

POMEM yaş şartında son durum ne Yaş şartında sınır 32 olacak mı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2018 15:09

Polis olmak isteyen binlerce adayın gözü kulağı POMEM yaş şartı düzenlemesinde. Yaş şartı sınırının değişmesini isteyen adaylar, yetkililere sosyal medya üzerinden ulaşmaya çalışıyor. Adaylar, taleplerini en popüler sosyal medya platformu olan Twitter'da #POMEM32YaşTalebi etiketi ile paylaşıyor. Peki, POMEM yaş şartında son durum ne? Yaş şartında sınır 32 olacak mı?

Haberin Devamı

POMEM başvuru şartları içerisinde en kısıtlayıcı olanların başında yaş şartı geliyor. Polis Meslek Eğitim Merkezleri öğrenci adaylığına başvurmak isteyen adayların 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olması gerekiyor. Polis olmak isteyen binlerce genç, polis alımlarındaki yaş şartının esnetilmesini istiyor. Polis olmak isteyen ancak KPSS, yaş veya boy şartı gibi şartlarda takılan adaylar sosyal medya platformu üzerinden bir ara gelerek taleplerini yetkili isimlere iletmeye çalışıyor. Peki, POMEM yaş şartında son durum ne?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yazılı olarak cevaplandırılması için Polis adaylarının sorunlarıyla ilgili bir soru önergesi sunmuştu. Geçtiğimiz günler basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdem; "PÖH ve POMEM alımlarında yaş şartının 32'ye yükseltilmesi için tüm çalışmalarımızı tamamladık" açıklamasında bulunmuştu.

SOSYAL MEDYADAN ULAŞMAYA ÇALIŞIYORLAR

@ayse44898
Bu kadar kişi boşuna çabalamıyorum Sayın Bakanım @suleymansoylu bu zamana kadar Tek isteğimizi #Pomem32YaşTalebi görmezden gelmeyin

@Zekeriyademirfb
#Pomem32YaşTalebi Bizleri direk polis yapın demiyoruz bizlere sınav Hakkı verilsin. Zaten fiziki yeterliliğin esas olduğu bi sınavda kişi 20 yaşında dahi olsa eğer gerekli yeterlilikte değilse yapamayacaktır.

@mjgan_turan
#Pomem32YaşTalebi sayın bakanım @suleymansoylu 3 yıldır yasa takılıyoruz. Yaş şartının 01.01.1986 ve sonrası olarak düzenlenmesini talep ediyoruz.

@Iversonn03

Kanun değişikliği Resmî gazetede yayınlandı. Artık sadece yönetmelikle belirlemek kaldı. Sayın Bakanım POMEM alımlarında yaş şartının 1 Ocak 32 yaşını doldurmamak olarak düzenlenmesini istiyoruz.Lütfen sesimize kulak verin.

@OmerN233

Sayın Bakanım @suleymansoylu Pomem/PÖH Yaş Şartının 1.1.1986 ve sonrası için düzenlenmesini talep ediyoruz artık bu sese kulak verin geçmişte mağdur edilen gençlerimiz sizden müjde bekliyor #Pomem32YasTalebi

@cevriyeyldrml

Haberin Devamı

Haklı mücadelemizde biz gençleri sevindireceğinizi biliyoruz ve umutla bekliyoruz sayın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!