23. Dönem POMEM polis alımı mülakatları ne zaman yapılacak? 60 puan zorunlu olacak!

Güncelleme Tarihi:

23. Dönem POMEM polis alımı mülakatları ne zaman yapılacak 60 puan zorunlu olacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2018 20:39

23. Dönem Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) polis alımı için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. 14 Ekim'de ön başvurularını tamamlayan polis adayları, başvuru sonuçlarının açıklanması ve mülakat tarihlerinin belirlenmesini sabırsızlıkla bekliyor. Peki, POMEM mülakatları ne zaman yapılacak? 23. Dönem POMEM polis alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

Polis Akademisi Başkanlığı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine 23. dönem için bini kadın olmak üzere yapılacak 10 bin öğrenci alımı için süreç henüz tamamlanmadı. Ön başvuru için belirlenen sürenin bitmesinin ardından gözler bu kez, sonuçların açıklanacağı ve mülakata girmeye hak kazanacak isimlerin belirleneceği tarihe çevrildi. İşte, konuya ilişkin merak edilen detaylar...

23. Dönem POMEM polis alımı başvuru sonuçlarının, ne zaman açıklanacağına dair bir bilgi henüz yok. Konu hakkında bir açıklama ya da gelişme olduğu takdirde haberimizden takip edebilirsiniz. Öte yandan, Sınava giriş koşulları, sınav takvimi ve diğer hususlar, Polis Akademisinin "www.pa.edu.tr" internet sitesinden ilan edilecek.

ADAYLAR ÖN SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇECEK

POMEM sınavına girmek isteyen adaylar, ön sağlık kontrolünde “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olur” onayını aldıktan sonra sonraki aşamaya geçebilecek. Bu aşamayı geçemeyen adaylar, sonraki sürece dahil olamayacak.

Haberin Devamı

FİZİKİ YETERLİLİK SINAVINDAN EN AZ 60 PUAN ALMAK ZORUNLU OLACAK

Ön sağlığı geçtikten sonra fiziki yeterlilik sınavına girmeye hak kazanacak olan vatandaşlar, 100 üzerinden 60 puan almaları halinde başarılı olarak kabul edilecek. Bu aşamada adayın fiziki yapısı değerlendirilecek ve kabiliyetleri gözlemlenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!