Polonya Pazarı'nda yıkım için tahliye

Güncelleme Tarihi:

Polonya Pazarında yıkım için tahliye
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2006 09:51

Eminönü'nde belediye arazisi üzerinde bulunan Polonya Pazarı'ndaki çok sayıda işyeri, çıkartılan yıkım kararının uygulanacak olması nedeniyle tahliye edilmeye başlandı.

Haberin Devamı

Mercan Mahallesi Tacirhane Sokak'ta bulunan ve elektronik eşya, büfe ve benzeri yüzlerce işyerinden oluşan Polonya Pazarı'nın yıkımı konusunda çıkartılan kararın uygulanması amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı çok sayıda zabıta görevlisi, sabahın erken saatlerinde iş makinesi ve kamyonlarla pazara geldi.

Bu ekiplere, panzerler desteğindeki çevik kuvvet, özel harekat ve ilçe emniyet müdürlüğüne bağlı polisler ile yıkılacak işyerlerinde kaçak eşya bulunup bulunmadığının araştırılması için İstanbul Mali Şube Müdürlüğü ekipleri, itfaiye görevlileri ve ambulanslar da destek verdi.

Bu sırada pazarın önüne gelerek yıkım kararına tepki gösteren bir grup esnaf adına basın mensuplarına açıklama yapan Siverek Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hayri Genç, 15 yıldır bu pazarda olduklarını ve yıkım kararı nedeniyle yaklaşık bin esnafın mağdur olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Bu işyerlerini zorla işgal etmediklerini ve vergilerini ödediklerini belirten Genç, şöyle konuştu:

“Burayı yeşil alan diye yıkıyorlar. Otopark yapılacağı da söyleniyor. Biz 15 yıldır buradayız. Bize işyerlerinin tahliyesi için 24 saat süre verilmesi yüzünden eşyalarımızı boşaltamadık. Bize İSTOÇ'ta ya da İkitelli'de gidecek bir yer gösterebilirlerdi. Yöneticilerin görevi sadece buraları yıkmak değil, ayrıca çözüm getirmektir. Buradaki bin esnafın hali ne olacak? Biz de Türk vatandaşıyız. Mağdur olduk. Hakkımızı yasal yoldan arayacağız.”
Genç'in açıklaması sonrası işyerlerinin önünden ayrılmak istemeyen bazı vatandaşlar, çevik kuvvet ekiplerinin uyarısı üzerine dağıldı.

Çevik kuvvet ekipleri, daha sonra Polonya Pazarı'nın çevresinde yer alan sokakların giriş ve çıkışlarını kapattı.
Belediye arazisi üzerinde bulunan Polonya Pazarı'nın yıkımına, çoğunluğu daha önceden tahliye edilen işyerlerinin boşaltılmasından sonra iş makineleriyle başlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!