Politik mesajlı sergi

Güncelleme Tarihi:

Politik mesajlı sergi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

AVRUPA Birliği’ne üyelik görüşmelerin politik bir satranç oyununa dönüştüğü şu günlerde Brüksel'de ilginç bir sergi açıldı. Sergi, Türk-Yunan ilişkilerinin anahtar bir rol üstlendiği AB görüşmelerine sanatsal bir mesaj götürüyor.

Pamukbank tarafından Tarih Vakfı işbirliği ile kapsamlı bir projenin önemli bir parçası olan 'merhaba Atina, here İstanbul' fotoğraf sergisi TÜSİAD Avrupa Birliği Brüksel Temsilciliği'nde 27 Kasım'da düzenlenen bir kokteylle açıldı. Türk ve yabancı çok sayıda iş adamı, büyükelçi, Avrupa Parlomentosu milletvekili, akademisyen, sanatçı ve basın mensubunu biraraya getiren sergi 9 Aralık 2000 tarihine kadar açık kalacak.

Türkiye'den Ara Güler, İzzet keribar, Arif Aşçı, Cem Turgay ve Sinan Koçaslan'ın, Yunanistan'dan ise Nicos Econonomopulos, Niki Typaldou, Alkis X. Xantakis, Nikos Desyllas ve Stathis Efstathiadis'in fotoğraflarının yeraldığı sergi, Avrupalı sanatseverler tarafından ilgiyle karşılandı. Fotoğraflar, beş Türk fotoğrafçısının Atina'ya, beş Yunanlı fotoğraf sanatçısının ise İstanbul'a yaptığı yolculuk sonucu objektiflerine yakalanan günlük yaşama dair görüntülerden oluşuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!