Polisten 'molotof kokusu' testi

Güncelleme Tarihi:

Polisten molotof kokusu testi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2008 07:25

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da adeta kalkışmaya dönen protestolar durulmuyor. Güvenlik güçleri PKK yandaşlarıyla masum vatandaşları karıştırmamak için olmadık yöntemlere başvuruyor. Dün Şanlıurfa Viranşehir'de günlerdir kendilerine molotof kokteyli ile saldıranları yakalamak için büyük operasyon başlatan polis ''göz testi'', ''molotof kokusu testi'' uyguladı. Ev ev aradığı saldırganları diğerlerinden ayırmak için yüzlerce insanın ellerini kokladı.

Haberin Devamı

GECE YAŞANAN GERGİNLİĞİN FOTOĞRAFLARI

Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesi’nde, 3 gündür süren gösteriler, bu gece de devam etti. Ancak, polis kendisine taş ve molotof atan göstericileri sokak sokak, ev ev gezerek yakalamaya çalıştı. Yaklaşık 250 polisin katıldığı operasyon devam ediyor.

Dün akşam Demirel Mahallesi’nde yola barikat kurup ateş yaptıktan sonra terör örgütü aleyhine gösteri yapan yaklaşık 200 kişi kendilerine dağılmaları uyarısında bulunan polise taşla saldırdı. Polisin biber gazı ve tazyikli suyla müdahale ettiği göstericiler, arasokaklara dağılıp kaçtıktan bir süre sonra Karacadağ Caddesi üzerinde toplanıp polise taş atmayı sürdürdü. Cadde üzerinden taş ve molotof atan göstericiler bir süre sonra polisin biber gazlı müdahalesiyle arasokaklara dağıldı.

Haberin Devamı


Polis, grubun dağılmasının ardından Cumhuriyet ve Demirel Mahallesi başta olmak üzere bir çok mahalleyi sokak sokak gezip göstericileri aradı. Çay bahçeleri, parklar, kahveler ve evleri basan polis, burada şüphelendiği kişilerin ellerini ve vücutlarını kontrol edip terli olup olmadığına baktı. Yoldan geçen kişilerin de üzerlerini arayıp kimliklerini kontrol eden polis, elbisesi terli ve elleri kirli olan 20’den fazla kişiyi gözaltına aldı. Şanlıurfa’dan gelen takviye polislerin de katıldığı operasyon devam ediyor.

Bu arada polis zaman zaman caddelerde koro halinde ‘Vatan sana canım feda’ sloganı ile toplu yürüyüş yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!