Polisten kaçtı ''Bizde bir şey yok'' dedi... Arkadaşı itiraf etti

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2019 09:06

KONYA’da, yol kontrolü yapan polisin ’Dur’ ihtarına uymayan Suriye uyruklu minibüs sürücüsü Salih A. (21), yaklaşık 50 kilometrelik kovalamaca sonucu yakalandı. Yapılan testte 1.32 promil alkollü olduğu belirlenen Salih A. ve yanındaki 1’i kadın 2 arkadaşı, polise, alkollü oldukları için kaçtıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Olay, saat 04.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Horozluhan Mahallesi Sanayiler Bölgesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Selçuklu İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri Sanayiler Bölgesi'nde yaptığı asayiş uygulamasında 41 UL 314 plakalı minibüse 'dur' ihtarında bulundu.

Polisten kaçtı Bizde bir şey yok dedi... Arkadaşı itiraf etti


Polislerin 'dur' ihtarına uymayarak kaçan araç sürücüsü, Selçuk Caddesi, İstikamet Caddesi, Ankara Yolu ve sanayi sitesi içerisindeki bazı sokaklardan izini kaybettirmeye çalıştı. Sürücü daha sonra Adana çevre yolu caddesi üzerinde bulunan bir petrol istasyonunda alışveriş yaptığı sırada polis ekiplerini fark etmesi üzerine tekrar kaçmaya başladı.

Buradan Sedirler Caddesi ve Başak Caddesi'ne geçen şahıs, izini kaybettirmek için cadde üzerindeki bir sitenin içerisine girdi. Bu yöntemde de başarılı olamayan sürücü site içerisinde sıkıştırılarak durduruldu. Suriye uyruklu sürücü Salih A. (22) ve araçta bulunan Arif A.(32) ve Göknur Ç. (27) araçtan indirilerek kelepçelenip etkisiz hale getirildi. Otomobilde arama yapan ekipler, arka koltukta konfeti buldu. 

"ALKOLLÜ OLDUĞU İÇİN KAÇTI BEN DE ALKOLLÜYÜM”

Sürücü, polisin neden kaçtınız sorusunu ise, "Abi bizde hiç bir şey yok" şeklinde cevap verdi. Sürücü Salih A. “Arabayı ilk arkadaşım kullanıyordu. Sonra petrolde ben geçtim direksiyona” diyerek kendini savundu. Diğer taraftan Salih A.’nın yanında bulunan arkadaşlarından Göknur Ç. "Alkollü olduğu için kaçtı ben de alkollüyüm” diye konuşması dikkat çekti.

Trafik ekiplerince yapılan alkol kontrolünde sürücünün 1.32 promil alkollü olduğu belirlendi. Sürücüye hız ihlali, kırmızı ışıkta geçmek, dur ihtarına uymamak, trafiği tehlikeye düşürmek ve alkollü araç kullanmaktan yaklaşık 7 bin lira idari para cezası kesilirken, araç da trafikten men edildi. Sürücü Salih A. ile yanında bulunan 2 arkadaşı işlemlerin ardından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!