Polisten hırsız uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Polisten hırsız uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2000 00:00

Haberin Devamı

Yaz aylarında hırsızlık olaylarının arttığını hatırlatan Antalya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.

ANTALYA Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi yaz aylarıyla birlikte hırsızlık olaylarının artacağına dikkat çekerek vatandaşlara bazı uyarılarda bulundu. Uyarıda, hırsızların hangi yöntemlerle insanları tuzağa düşürdükleri tek tek anlatılarak, vatandaşların alması gereken önlemler sıralanıyor.

BEKÇİ BULUNDURUN

3 günde 36 hırsızlık ihbarı aldıklarını bildiren polis yetkilileri, deniz mevsimiyle birlikte bu sayının daha da artmasından endişe ediyor. Açıkta denize gireceklerin arabalarının veya değerli eşyalarının başında mutlaka birinin bulundurulması gereğine dikkat çeken yetkililer, ‘‘Uyarılarımız dikkate alınırsa vatandaşın tuzağa düşmesi zor’’ diyorlar.

Polisin vatandaşa önerdiği tedbirler:

Çanta, cüzdan veya fotoğraf makinası veya daha değerli eşyalarınızı arabada bırakmayın. Denize girerken, eşyalarınızın veya kıyafetlerinizin yanında hiç olmazsa bir kişi beklesin. Kendisini görevli olarak tanıtan kişilere kimlik sorun. Aracınızı kilitlemeyi unutmayın Başka şehre gidecek vatandaşlar, komşularınızdan rica edin; posta kutunuzdaki size gelen mektupları ve faturaları alsınlar. Bu sayede evde olmadığınız belli olmaz. Misafirliğe giderken, hiç olmazsa bir odanın lambasını açık bırakın. Yaz aylarında, özellikle bir ve ikinci katta oturanlar pencere ve kapılarını açık bırakarak uyumasın. Evinize gelen satıcı veya dilenci kılığındaki kişilere kapınızı açmayın. Bu kişilerin çoğunluğunun amacı, evde ne var ne yok diye kolaçan etmektir. Aracınızı görünür ve aydınlık yerlere park edin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!