Polisten gazetecilere darbeye dayanıklı şapka

Güncelleme Tarihi:

Polisten gazetecilere darbeye dayanıklı şapka
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2012 14:27

Mersin Emniyet Müdürlüğü, gazetecilere olaylarda kendilerini koruyabilmeleri ve grup içerisinde ayırt edilmelerini sağlayacak darbelere dayanıklı şapka dağıttı.

Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Polisevinde düzenlenen sohbet toplantısında yaptığı konuşmada, Afyonkarahisar'da 25 askerin şehit olduğu patlama nedeniyle güne üzüntülü başladıklarını söyledi.

GAZETECİLERE DARBEYE DAYANIKLI ŞAPKA / FOTO GALERİ

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından basın mensupları için özel şapka temin edildiğini bunların darbelere dayanıklı olduğunu dile getiren Öksüz, sarı zemin üzerine “basın” ve “press” yazılarının bulunması nedeniyle kalabalık grup içerisinde basın mensuplarının da kolaylıkla görülmesini sağlayacak şapkaların bilhassa sokakta polis muhabirliği yapanlara katkı sağlayacağını kaydetti.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal ise, emniyet yetkililerinin bu katkısından çok memnun olduklarını belirterek, olası saldırılara karşı şapkanın basın mensuplarını koruyacağını dile getirdi.
Öksüz, konuşmaların ardından basın mensuplarına şapkalarını verdi.

Mersin'de bulunan patlayıcı

Arif Öksüz, sabah saatlerinde merkez Mezitli ilçesindeki dere yatağındaki otların arasında bulunan patlayıcı maddeyle ilgili ise, şunları kaydetti:

“Gerek basın mensupları, gerekse vatandaşlarımız 155 aracılığıyla bizim çalışmalarımıza çok önemli katkılar sağlıyor. Bu katkılar sayesinde şehrin huzurunu sağlamaya çalışıyoruz. İşte bugün çok güzel bir örnek gördük. İlimizin bir yerinde, geçmiş zamanlarda bırakılan, cinsi henüz tam belirlenmemiş plastik patlayıcı olabileceğini düşündüğümüz patlayıcıya ulaşıldı. Arkadaşlarımız şu anda çalışmaları sürdürüyor. Vatandaşlarımız, patlayıcıyı görerek bize bildirdiler. Biz de işlemi başlattık. Geçmiş yıllarda bırakılan veya atılan patlayıcı, hafriyat çalışması sırasında ortaya çıktı. Araştırmalarımız devam ediyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!