Polisten ATM kullanma formülü

Güncelleme Tarihi:

Polisten ATM kullanma formülü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2009 13:48

İSTANBUL Fatih'te ATM'lere kurdukları sistemle banka müşterilerine ait kredi kartı bilgilerini kopyalayan, şifreyi de kamera çekimi ile alan Bulgaristan uyruklu 3 kişi yakalandı.

Polis, teknolojiyi yakından takip eden kart dolandırıcılarına karşı iki çözüm yolu gösterdi: Ya şifreyi yazarken elinizi diğerinin üzerine perdeleyerek kapatın ya da banka içindeki ATM'leri tercih edin.

Fatih'te aynı bankanın iki farklı şubesine ait ATM cihazına kopyalama düzeneği yerleştirildiğini tespit eden Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ekipleri, harekete geçti. Güven timleriyle beraber yapılan operasyonda kopyalanmış bilgileri almaya gelen Bulgaristan uyruklu G.T. A.K ve K.K, gözaltına alındı. Bu kişilerin kaldıkları otelde ve üzerlerinde yapılan aramada 1 laptop, 4 ATM kredi kartı kopyalama düzeneği, 3 skimmer (manyetik şerit kopyalama cihazı), 6 kredi kartı, 3 kamera şarj cihazı ve bant, makas keski gibi suç aletleri ele geçirildi.

Yapılan sorgulamada şüphelilerin bankamatiklere yerleştirdikleri cihazlarla işlem yapılan kartın bilgilerini kopyaladıkları gizli kameralarla da kullanıcının şifresini öğrendikleri ortaya çıktı. Şüphelilerin daha sonra bu bilgilerle sahte kredi kartı yapıp kullandığı belirtildi. Bu kişilerin özellikle sıcak para hareketliliği fazla olduğu için Fatih'i seçtiği ifade edildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 3 şüpheli Fatih Adliyesi'ne sevk edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!