Polislik başvurusu ne zaman yapılacak? POMEM 23. Dönem başvuruları

Güncelleme Tarihi:

Polislik başvurusu ne zaman yapılacak POMEM 23. Dönem başvuruları
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2018 19:05

POMEM 23. dönem başvurularının ne zaman yapılacağı binlerce polis adayı tarafından araştırılan ve sorgulanan konular arasında yer almaya devam ediyor. Polis Akademisi tarafından 10.000 öğrenci alımı yapılacağı geçtiğimiz aylarda açıklanmıştı. Peki, polislik başvurusu ne zaman yapılacak?

Haberin Devamı

Polis Akademisine bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine 23. Dönem olarak eğitilmek üzere Lisans ve Ön lisans mezunlarından toplam 10.000 öğrenci adayı alınacağı geçtiğimiz mayıs ayında duyurulmuştu. Polis Akademisi tarafından yapılan açıklamada, ön başvuru tarihleri ve sınava ilişkin esasların 22.07.2018 tarihinde yapılacak olan Kamu Personeli Seçme Sınavı sonrası Polis Akademisi Başkanlığı internet sitesinden ilan edileceği vurgulanmıştı.

Ancak bu açıklamanın üstünden uzun bir zaman geçmesine rağmen konuya dair henüz yeni bir gelişme söz konusu değil. 23. Dönem POMEM sınavı hakkında resmi bir açıklama yapıldığı takdirde haberimizden okuyabilirsiniz.

POMEM NEDİR?

Haberin Devamı

POMEM’lerde eğitim-öğretim, parasız yatılı ve üniformalı olup, öğrencilerin iaşe, ibate ve sağlık giderleri ile diğer istihkakları Devletçe karşılanır. POMEM’deki eğitim-öğretimi başarı ile tamamlayan öğrencilere Mesleki Eğitim Sertifikası verilir. POMEM öğrencilerinin aday memur olarak atanmaları için öğrenim süresini başarıyla tamamlamaları ve eğitim sonunda yapılacak eğitim sonu sınavında başarılı olmaları şarttır.

BAKMADAN GEÇME!