Polisler Memoli'den şikayetçi

Güncelleme Tarihi:

Polisler Memoliden şikayetçi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2000 00:00

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) 178 şikayet hattına ilginç şikayetler gelmeye devam ediyor. Bazı polisler, Kanal D'de yayımlanan 'Yılan Hikayesi' adlı dizideki polis karakterlerinden şikayet ederken, bazı izleyiciler de, bir şeker reklamının 'yaşlıları bunalıma soktuğu' gerekçesiyle kaldırılmasını istedi.
Hattı arayan ve polis olduğunu belirten bir çok izleyici, 'Yılan Hikayesi' adlı dizideki Mehmet Ali Alabora'nın canlandırdığı 'Memoli' ile diğer polis karakterlerini eleştirdi. Şikayetçilerden bazıları 'böyle polislik olmaz' derken, bazıları da dizinin konusunun çok saçma olduğunu ve gerçekleri yansıtmadığını söyledi.
Öte yandan 178'i arayan bazı kişiler de bazı televizyonların polis yürüyüşünü konu alan haberlerine tepki göstererek, "Abuk sabuk nedenlerle kanal kapatacağınıza, polise karşı tavır alan kanalları kapatın. Polis artık yürümeye başladı. RTÜK'e de yürüyecekler" dedi. Bayramda yalnız kalan yaşlı çifti konu alan şeker reklamı da bazı izleyicilerden tepki aldı. 178'i arayan bazı izleyiciler, reklamdan büyük rahatsızlık hissettiklerini ifade ederken, bazıları da reklamın 'yaşlıları bunalıma soktuğunu' belirtti. Banu Alkan'ın oynadığı reklamlardan şikayet eden bir izleyici de "Banu Alkan'ın yarattığı pespaye, kendinden emin aptal sarışın rolleri gelişme çağındaki genç kızlarımızı olumsuz etkiliyor" dedi.

Yarışmanın heyecanı...

Öte yandan RTÜK'ü arayan bir izleyici 'Kim 500 Milyar İster' yarışmasının çok heyecanlı olduğunu belirterek bundan şikayetçi oldu. 'Ağırlığınca Altın' yarışmasını şikayet eden bir başka izleyici ise yarışmadaki bazı yanıtların yanlış olduğunu öne sürerek, "Kültürlü insanlar olarak bunların düzeltilmesini istiyoruz" dedi.
'Aslan Payı' adlı yarışma programından şikayetçi olan bir izleyici de yarışmadan kazandığı ikramiyeyi alamadığını belirterek, "RTÜK, reklam payını alamadığı zaman ekran kapatıyor, vatandaşın hakkını neden korumuyor?" diye sordu.
Dizilerdeki mafya tiplemelerine son verilmesi yönündeki tartışmalar nedeniyle 178'i arayan bir vatandaş da "Deli Yürek dizisinin silahını elinden almayın. Silahı neden kaldırıyorsunuz, yoksa dizinin ne anlamı kalır?" dedi.
Bir başka izleyici ise Hacivat ve Karagöz'ün yerine inek figürlerinin konulduğu reklamdan şikayetçi oldu ve reklamı kınadığını bildirdi.
Bir izleyici de bisiklete ayakta binen çocuk görüntüsünün yer aldığı banka reklamının oğlunu çok etkilediğini belirterek, "Oğlum banka reklamındaki çocuk gibi bisiklete binmeye çalışıyor. Çocukları olumsuz yönde etkileyen bu reklamı kaldırın" dedi.

Kaybolan yayın

Erzurum'dan arayan bir izleyici ise 17 Aralık tarihinden itibaren TRT-3 yayınlarını bulamadıklarını belirterek, yayınların bulunması için RTÜK'ten yardım istedi.
'Ayşecik' adlı dizinin çocuk programı olmasına rağmen sürekli 'lan' kelimesinin kullanıldığını belirten bir başka izleyici de buna dikkat edilmesini istedi.
Bir TV sunucusunu şikayet eden bir başka izleyici ise, "Torunlarım sunucunun şımarık hareketlerini taklit ediyor. Lütfen buna bir çare bulun" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!