Polisler havada ayaklar binada

Güncelleme Tarihi:

Polisler havada ayaklar binada
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2008 07:00

DİSK, KESK ve Türk-İş yöneticilerinin 1 Mayıs olaylarını değerlendirdiği basın toplantısının sürpriz konuğu polis helikopteri oldu.

Kameralı helikopter, toplantının yapıldığı DİSK Genel Merkezi’nin üzerinde 10 dakika tur attı. Yaşananlar için hükümetten özür bekleyen sendikalar 1 Mayıs 2009’da Taksim’e çıkmaya kararlı olduklarını açıkladı.

1 MAYIS kutlamalarında yaşananları değerlendiren DİSK, KESK ve Türk-İş yöneticileri, tüm müdahalelere rağmen Taksim’e çıkabileceklerini ancak hükümetin provokasyonundan çekindiklerini söylediler.

Sendika yöneticileri dün, 1 Mayıs’ta gaz bombası atılan Şişli’deki DİSK binasının 8’inci katında basın toplantısı düzenlediler. 1 Mayıs günü binaya sığınan ve gazdan etkilenen eylemcilerin can havliyle çıktığı 8’inci kattaki toplantı sürerken, gökyüzünde polis helikopteri göründü. Sendika binasının yakınlarında yaklaşık 10 dakika alçaktan tur atan kameralı helikopter, daha sonra toplantı bitmeden bina çevresinden ayrıldı.

Üç sendikanın ortak basın açıklamasının bir bölümü DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, bir bölümünü de KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul okudu. Açıklamada, şunlara yer verildi:

"AKP hükümeti aldığı yüzde 47 oy oranını yaptığı her marifetin zemini haline getirmektedir. 1 Mayıs konusundaki tutumu ve İstanbul sokaklarındaki pervasız şiddeti AKP hükümetinin mazlumların değil zalimlerin saflarında yer aldığını göstermiştir. 1 Mayıs’ta Başbakan’dan, bakanlara, validen, emniyet müdürüne kadar koro halinde provokasyondan bahsedilerek, korku yayıldı. Taksim ve çevresinde etten ve metalden örülen duvar, devlet erkanının sözünü ettikleri provokatörlere karşı kurulsaydı, pekala huzur ve güven içinde Taksim’de kutlama yapabilirdik. "

Türk-İş Genel Sekreteri Mustafa Türkel de 1 Mayıs’ın tatil ilan edilmesinin 2 milyar dolara mál olacağının açıklandığını hatırlattı ve yaşananların Türkiye demokrasisiyle ilgili yarattığı imajın silinmesi için çok daha büyük paralar harcanması gerekeceğini savundu.

Birçok çevreden geçmiş olsun mesajları aldıklarını söyleyen Süleyman Çelebi, hükümet ya da AKP’den kimsenin aramadığını söyledi. Çelebi, "Önce hükümetin yaptıklarından dolayı özür dilemesini istiyoruz. Hem bizlerden, hem İstanbul’dan, hem de Türkiye’den. 1 Mayıs 2009 süreci şimdiden başlatılmalı. Biz özgürce çiçeklerimizle taleplerimizi Taksim’den haykırmak istiyoruz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!