Polise Van tokadı Başbakan’a patladı

Güncelleme Tarihi:

Polise Van tokadı Başbakan’a patladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2004 01:39

Van’da polisin suratına atılan tokat, aslında Başbakan’ın yüzünde patlamıştır. Uyuşturucu kaçakçılığının merkezi olan Van’da devlet işgal altındadır.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Van’da eski milletvekili Mustafa Bayram’ın oğlu Hamit Bayram’ın polis merkezi basılarak kaçırılması olayına sert tepki gösterdi. Baykal, ‘Van’da polisin suratına atılan tokat aslında Başbakan’ın yüzünde patlamıştır. Kimse bunun farkında değildir’ dedi. Baykal, bazı milletvekilleri ile birlikte Türkiye Ziraatçiler Derneği Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı İbrahim Yetkin ve Yönetim Kurulu üyeleri ile görüşen Baykal, gazetecilerin soruları üzerine Van skandalını değerlendirdi.

TEK SİLAH PATLAMADI

Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi başkanlığındaki CHP heyetinin Van’a gittiğini anımsatan Deniz Baykal, Emniyet baskınının ardından, tokat atılan polise kimsenin mukavemet göstermediğine dikkat çekti. Bir tek silah patlamadığının altını çizen Baykal, ‘Bu nasıl izah edilir bilmiyorum’ dedi. CHP Lideri, ‘1995’te Susurluk olaylarından önce ‘Devlet kuşatma altında’ demiştim. Şimdi açıkça söylemeliyim ki, devlet işgal altındadır’ dedi.

BÖYLE ŞEY OLMAZ

Heyetin bölgede incelemeler yapacağını bildiren Baykal, Bayram’ın Van Emniyeti’nin lojmanlarını yaptığı iddialarının da araştırılacağını söyledi. ‘Böyle bir şey olmaz. Olur, bunun hesabını bu hükümet vermek zorundadır’ diyen Baykal, şöyle devam etti:

‘Van Emniyet Müdürü’nü tayin eden bu hükümettir. Van’a valiyi tayin eden bu hükümettir. Van’da bu kişiye polis lojmanlarını ihale eden bugünkü hükümettir. Hiçbir şey olmamış gibi bir manzara ile karşı karşıyayız. Van uluslararası kaçakçılığın merkezi haline geliyor. Bugünkü hükümetin gözü önünde böyle şey olur mu?’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!