Polise ‘Tecavüze uğradım’, savcıya ‘Seviyorum’ dedi

Güncelleme Tarihi:

Polise ‘Tecavüze uğradım’, savcıya ‘Seviyorum’ dedi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2006 17:08

Aksaray'da polisi arayarak, kaçırıldığını ve 7 gün süreyle 3 kişinin tecavüzüne uğrayıp, dövüldüğünü iddia eden 25 yaşındaki H.K., Cumhuriyet savcısına verdiği ifadede, “Ben kaçırılmadım. Tuncer’i seviyorum” dedi. Bunun üzerine, tecavüz suçundan gözaltına alınan Tuncer Aktaş, serbest bırakıldı.

Ablasını 23 Temmuz günü ziyarete giderken, yanına yaklaşan 3 kişi tarafından ağzına bir şey koklatılarak kaçırıldığını öne süren ve 30 Temmuz günü, “Kaçıranların elinden kurtuldum” diyerek polisi arayan H.K., polise ifade verdi. Genç kız ifadesinde, “Kaçırıldıktan sonra beni bir eve götürdüler. Burada 3 kişi bana sırayla tecavüz etti.

Sonra dövdüler. 7 gün boyunca tecavüz ve dayaklar sürdü. Onlara, annemi özlediğimi ve döneceğimi söyleyerek evden çıktım” dedi.

Bu ifade doğrultusunda harekete geçen polis, H.K.'yi kaçırdığı öne sürülen Tuncer Aktaş’ı gözaltına aldı. ‘Tecavüz, adam kaçırma, darp, zorla alıkoyma’ suçlarından savcılığa çıkarılan Tuncer Aktaş, suçlamaları kabul etmeyerek, “H.'yi seviyorum. Bana, kendi rızasıyla kaçtı ve beraber olduk” dedi. Savcı, bunun üzerine H.K.'yi getirterek yeniden ifadesini aldı.

H.K. polisteki ifadesinin aksine Cumhuriyet Savcısı’na, “Babam Yusuf K. ile sabah tartıştık. Bana küfür ediyordu. Artık küfürlerine dayanamaz olmuştum. Bu nedenle Tuncer’e kaçtım. Tuncer’i seviyorum ve onunla kendi rızamla birlikte oldum. Polisteki ifademi, ailemden korktuğum için verdim. Hastanede benimle röportaj yapan gazetecilere de yine ailemden korktuğum için tecavüz yalanını söyledim” dedi.

Cumhuriyet Savcısı bunun üzerine Tuncer Aktaş’ın serbest bırakılmasına karar verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!