Polise helal

Güncelleme Tarihi:

Polise helal
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

Devletin teröre karşı kararlı tutumu, bir kez daha başarıyla sonuçlandı. Mavi Çarşı'yı yakan, Caroussel'in yakınında bomba patlatan canavarlar ve molotofçu eylemciler yakalandı.

Emniyet Genel Müdürü Necati Bilican, Kadıköy'deki Mavi Çarşı'da 13 kişinin diri diri yanarak ölümüne neden olan 5 PKK'lı teröstten 3'ünün yakalandığını açıkladı.

Mavi Çarşı eylemini, gözaltındaki Meytullah Getiren adlı PKK'lının planladığı anlaşıldı. Bilican, ‘‘Bakırköy'de Caroussel alış veriş merkezi yakınında bir taksi sürücüsünün ölümüne neden olan bombalamayı yapan Hakim Yavaş adlı bombacı da yakalandı. Bu kişinin de PKK'lı olduğu ve Romanya'da bomba eğitimi aldığı ortaya çıktı’’ dedi.

Bilican, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde düzenlediği basın toplantısında, bebek katili Apo'nun yakalanıp Türkiye'ye getirilmesinden sonra meydana gelen bombalama olaylarını değerlendirdi. Bilican, 16 Şubat 1999'da Apo'nun İmralı Adası'na kapatılmasından sonra bölücü örgütün özellikle İstanbul'da halkı güvenlik güçleriyle karşı karşıya getirmek için çabaladığını söyledi.

CAROUSSEL BOMBACISI İSTANBUL'DA YAKALANDI

Güvenlik güçlerinin bu senaryoları önlemek için çok ciddi önlemler aldığını anlatan Bilican, şunları söyledi:

‘‘10 Mart 1999'da Bakırköy'deki Caroussel alışveriş merkezi yanında taksicinin ölümüne neden olan bombalama eylemini gerçekleştiren Hakim Yavaş adlı militan İstanbul'da yakalandı. Bu militanın Romanya'da bomba eğitimi aldıktan sonra illegal yollardan bombalarla birlikte ülkemize giriş yaptığı anlaşıldı. bu kişi tutuklandı.’’

Bilican'ın açıkladığı dekoratör Hakim Yavaş'ın yanı sıra kardeşi Ayetullah Yavaş'ın da İstanbul'da tutuklandığı öğrenildi.

MAVİ ÇARŞI'YI YAKAN 5 KİŞİDEN 3'Ü YAKALANDI

Mavi Çarşı'yı 5 PKK'lı teröristin molotofkokteyli atarak yaktığının belirlendiğini açıklayan Bilican, eylemi planlayan Meytullah Getiren ile birlikte 2 militanın gözaltında olduğunu söyledi. Bilican bu konuda şunları söyledi:

‘‘Mavi Çarşı'da 13 kişinin ölümüne neden olan olay da çözüldü. Bu eylemi toplam 5 kişinin gerçekleştirdiği anlaşıldı. Bunlardan 3'ü yakalandı. Yakalanlar arasında olayın planlayıcısı da bulunuyor. Diğer ikisinin kimlikleri belirlendi. Yakında onlar da yakalanacak.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!