Polise bomba yüklü araçla saldırı

Güncelleme Tarihi:

Polise bomba yüklü araçla saldırı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2015 08:25

Tunceli'de seyir halindeki özel harekat polislerine ait aracın geçişi sırasında bomba yüklü araç patlatıldı. Saldırıda bir polis memuru yaralandı. Saldırının ardından olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı çalışmada, patlatılan otomobilde yaklaşık 300 kilo bombanın bulunduğu belirlendi. Yaralı polisin ilk ifadesinde görev yerine giderken fark ettiği araçtan şüphelendiğini ve sorgulamak üzere plakasını aldığını söylediği belirtildi. Yaralı polis Burhanettin Toy, Toy, "Meslektaşlarımı bıraktıktan sonra dönüş yolunda şüpheli aracın uzağından geçmeye çalıştım. O sırada patlama oldu" dedi.

Haberin Devamı

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde seyir halindeki özel harekat polislerine ait araca bombalı saldırı düzenlendi. Özel harekat aracının geçişi esnasında bomba yüklü araç patlatıldı. Saldırıda özel harekat polisi Burhanettin Toy yaralandı.


Polise bomba yüklü araçla saldırı

Haberin Devamı

Yaralı polis memuru Ovacık İlçe Devlet Hastanesi'nde kaldırıldı. Polis memurunun durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Saldırının ardından bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı.

Polise bomba yüklü araçla saldırı

PKK’lıların saldırıyı düzenledikleri 23 HK 509 plakalı otomobili Ovacık’ın Kozluca Köyü kırsalında arıcılık yapan bir vatandaştan silah zoruyla gasp ettikleri belirlendi.

Polise bomba yüklü araçla saldırı

Haberin Devamı

GASP EDİLEN ARAÇ EYLEMDE KULLANILDI

Otomobili gasp eden PKK’lıların araca bomba yükledikten sonra gece olay yerine bıraktıkları belirtildi. Teröristlerin otomobilin sahibini saldıyı gerçektirene kadar yanlarında tuttukları, bombanın patlatılmasının ardından serbest bıraktıkları öğrenildi. Serbest bırakılan araç sahibinin jandarma tarafından ifadesi alındı.

Polise bomba yüklü araçla saldırı
Sarıkamış'ta askeri araca saldırı: 3 asker yaralı

OTOMOBİLDE 300 KİLO BOMBA VARMIŞ

Saldırının ardından olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı çalışmada, patlatılan otomobilde yaklaşık 300 kilo bombanın bulunduğu belirlendi. Şiddetli patlamada aracın parçaları 400 metrekarelik alana yayılırken, motoru da 50 metre mesafeye fırladı.

Polise bomba yüklü araçla saldırı

Haberin Devamı

POLİS GİDERKEN ARAÇTAN ŞÜPHELENMİŞ

Bomba yüklü araçla yapılan saldırıda yaralanan ve tedavisi Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde süren polis memuru Burhanettin Toy’un ilk verdiği bilgide, görev yerine giderken fark ettiği araçtan şüphelendiğini ve sorgulamak üzere plakasını aldığını söylediği belirtildi. Toy, "Meslektaşlarımı bıraktıktan sonra dönüş yolunda şüpheli aracın uzağından geçmeye çalıştım. O sırada patlama oldu" dedi.

Polise bomba yüklü araçla saldırı

Saldırıda araçta sadece 1 polisin bulunmasının olası bir faciayı da önlediği kaydedildi.


Polise bomba yüklü araçla saldırı

Haberin Devamı

NUSAYBİN HÜKÜMET KONAĞI’NA SALDIRAN PKK’LI TERÖRİSTLERDEN 1’İ ÖLDÜRÜLDÜ

Bu arada Mardin Valiliği, Nusaybin Hükümet Konağı’na dün gece düzenlenen ve 1 polisin yaralandığı silahlı saldırıda, 1 PKK’lı teröristin ölü ele geçirildiğini açıkladı. 2 terörist de Kızıltepe İlçesi sınır bölgesinde jandarmaya teslim oldu.

Mardin Valiliği, Nusaybin İlçesi Hükümet Konağı’na PKK’lılar tarafından dün saat 21.30’da roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

"Bölücü terör örgütü mensuplarının düzenlediği bu alçak saldırıya anında karşılık verilmiştir. Çıkan çatışmada 1 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Bölücü terör örgütü mensuplarının saldırısında bir polisimiz yaralanmıştır. Nusaybin Devlet Hastanesindeki ilk müdahale sonrası Mardin Devlet Hastanesine, ardından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilen yaralı polisimizin tedavisi devam etmektedir. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğine yönelik tedbirler alınmaya ve gerekli operasyonlara devam edilmektedir."

Haberin Devamı

Polise bomba yüklü araçla saldırı

2 TERÖRİST TESLİM OLDU

Mardin Valiliği dün saat 20.30 sıralarında Kızıltepe İlçesi’ne Bağlı Şenyurt bölgesinde bulunan 11’nci Hudut sorumluluk bölgesinde bölücü terör örgütü mensubu 2 kişinin de güvenlik güçlerine teslim olduğunu açıkladı. Teslim olan 2 terörist ile ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!