Polise 5 yılda bir çift eldiven

Güncelleme Tarihi:

Polise 5 yılda bir çift eldiven
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2005 13:47

Polis memurlarının giyecek yönetmeliği değişti; artık resmi memurlara, 5 yılda bir çift eldiven, bir adet de yağmurluk verilecek.

Haberin Devamı

Polis memurlarına yapılacak giyecek yardımı yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Yönetmeliğe göre, resmi kıyafet taşıyan polislere, yılda üç adet etek veya pantolan, bir çift ayakkabı, dört çift gömlek, bir çift bot, bir kazak, bir kravat ve kep veya bere verilecek.

Polislere, iki yılda bir mont, beş yılda bir eldiven ve yağmurluk, 3 yılda bir adet parka, 3 yılda bir bel kemeri ve 10 yılda bir adet techizat takımı verilecek.

Daha önceki düzenlemede, eldiven, yağmurluk, teçhizat takımı yer almazken, avcı yeleği bulunuyordu.
 
Emniyet hizmetleri sınıfındaki bando, boru ve trompet takımı gösteri birliği mensupları normal giyim eşyası dışında 3 yılda bir kışlık ve yazlık tören üniforması alacak.

Ayrıca, emniyet hizmetleri sınıfındaki personelden; özel harekat, çevik kuvvet, arama kurtarma timleri ile atlı polis, uçucu personel, turizm polisi, deniz polisi, sualtı amirliğinde görevli balık adam, bisikletli polis, motosikletli timler, köpek eğitim merkezinde eğitim görmüş köpekli polis, bomba imha uzmanlarına verilecek söz konusu giyim eşyaları ise İçişleri Bakanı onayı ile belirlenecek.

Haberin Devamı

Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelik 1 Ocak tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!