Polis, Şırnak'ta hendekleri kapattı

Güncelleme Tarihi:

Polis, Şırnakta hendekleri kapattı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2015 12:24

ŞIRNAK'ta dün akşam saatlerinde polis, PKK'nın gençlik yapılanması olan YDG-H'liler tarafından bazı mahallelerde açılan hendekleri kapattı. Yasadışı göstericiler bazı mahallelerde polise karşı koymaya çalışırken, zaman zaman silah sesleri duyuldu.

Haberin Devamı

Polislerin mahalleye girişini ve gözaltı yapmasını engellemek için PKK'nın gençlik yapılanması tarafından kazılan hendekler polisler tarafından tek tek kapatılırken, akrep, kobra tipi zırhlı araçların yanı sıra TOMA'lar da hazır bulundu.

Patlayıcı olma şüphesi üzerine TOMA'yla hendeklere su sıkılan hendekler kapatılarak yol trafiğe açıldı. Hendeklerin kapatıldığı sırada mahalleden sık sık silah sesleri duyuldu.

Polis, Şırnakta hendekleri kapattı

Başta Dicle Mahallesi olmak üzere Vakıfkent ve Yeşilyurt Mahallesi ile Ömer Kabak Meydanı'nda olaylar çıktı. Birçok noktada polise havai fişek ve molotof kokteyli ile saldıran YDG-H'lilere polis, basınçlı su ve biber gazı ile müdahale etti.

Haberin Devamı

Mahallelerde zaman zaman silah sesleri yankılandı. Polisin havaya ateş açmasına, mahalledeki kadınlar da tencere çalarak ve zılgıt çekerek karşılık verdi. Dicle Mahallesi'nde yaşanan olaylar sırasında mobese direği, el yapımı bomba ile patlatıldı. Patlamanın etkisiyle çevredeki binaların bir çocuğunun camları kırılırken, mobese kamerası kullanılamaz hale geldi. Olaylar gece geç saate kadar devam etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!