Polis müdürüne 23 yıl hapis istemi

Güncelleme Tarihi:

Polis müdürüne 23 yıl hapis istemi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2010 17:10

ADANA'da 4'üncü sınıf Emniyet Müdürü 40 yaşındaki İ.G. hakkında ‘zimmet, resmi belgede sahtecilik ve görevi kötüye kullanma' suçlarından 23 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

Geçen yıla kadar merkez Karaisalı İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde emniyet amiri olara görev yapan İ.G., iddiaya göre, maaş ödemelerini yapan bankadan alınan promosyonla ilgili olarak zimmetine para geçirdi. Terfi ederek 4'üncü sınıf emniyet müdürü olunca Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne atanan İ.G., Cumhuriyet Savcılığı'nca başlatılan soruşturma ardından 25 Mayıs'ta tutuklandı. S

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı, İ.G. hakkındaki iddianameyi hazırladı.  İddianame, Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamede, Karaisalı'da terfi etmesi ardından Koruma, daha sonra da Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne atanan İ.G.'nin, Karaisalı İlçe Emniyet Amirliği personelinin maaş ödemelerinin yapıldığı bankadan alınan promosyon ücretleri ve mal alım satımı sırasında zimmetine para geçirdiği öne sürüldü.

Haberin Devamı

Önümüzdeki günlerde yargılanacak olan İ.G. hakkında ‘zimmet' suçundan 12, ‘resmi belgede sahtecilik' suçundan 8, ‘görevi kötüye kullanma' suçundan da 3 yıla kadar hapis cezası istendi.Aynı olayda ilgisi bulunduğu belirtilen tutuksuz sanık esnaf 44 yaşındaki B.E. hakkında da ‘resmi belgede sahtecilik' suçundan 8 yıla kadar hapis cezası istendi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!