2 bin 500 polis alımı başvuruları başladı! PMYO başvuru şartları neler?

Güncelleme Tarihi:

2 bin 500 polis alımı başvuruları başladı PMYO başvuru şartları neler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2019 13:58

Polis Akademisi Başkanlığı 2 bin 500 polis alımına yönelik başvurularının 5 Ağustos'ta başlaması ile beraber, başvuru şartları ve başvuru işlemleri adayların gündemine gelmeye başladı. 5-19 Ağustos tarihlerinde başvurularının tamamlanması sonrası, yapılan değerlendirme sonrası başarılı olan adaylar sözlü sınava katılacaklar. Peki, 2 bin 500 polis alımı başvuru şartları neler? İşte, o konuya dair detaylar.

Haberin Devamı

Polis Akademisi Başkanlığına bağlı polis meslek yüksekokullarına (PMYO) 2019-2020 eğitim-öğretim dönemi için 250'si kadın, 2 bin 500 öğrenci alımı için başvurular başladı. Peki, polis alımı başvuru şartları neler?

Polis memuru adaylığı için 5 Ağustos'ta başlayan ön başvurular, 19 Ağustos'a kadar "http://www.pa.edu.tr" adresinden e-devlet şifresiyle yapabilecek. İşte, EGM 2 bin 500 polis alımına ilişkin detaylar...

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) TYT puan türünden en az 250 ham taban puan almış olan adaylar, başvuru ücretini yatırdıktan sonra başvurabilecek.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

Ön başvurusunu tamamlayan adaylar, belirlenen tarihlerde sırasıyla ön sağlık kontrolü ile fiziksel yeterlilik sınavı ve mülakata katılacak.

Haberin Devamı

Sınavlarda başarılı olanlar, polis meslek yüksekokullarında 2 yıl (4 dönem) boyunca ön lisans ile mesleki düzeyde teorik ve uygulamalı eğitime tabi tutulacak. Başarılı öğrenciler, Emniyet Genel Müdürlüğü kadrolarına polis memuru olarak atanacak.

PMYO KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

 

BAKMADAN GEÇME!