Polis kıyafetli soyguncu dehşeti

Güncelleme Tarihi:

Polis kıyafetli soyguncu dehşeti
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 19, 2008 13:01

AFYONKARAHİSAR'ın Bolvadin İlçesi'nde kuyumculuk yapan 70 yaşındaki Hasan Dal, polis üniforması giyip trafik kontrolü yapıyormuş gibi davranan 3 kişi tarafından kaçırıldı.

Haberin Devamı

Dal'ı kullanılmayan bir yola götürüp yanındaki altın dolu çantayı alan soyguncular, daha sonra öldürüp cesedini de arabasıyla birlikte yaktı. Cinayeti iÅŸleyenlerin, Dal'ın iÅŸyerindeki altınları her akÅŸam evine götürüp sabahları geri getirdiÄŸini bilen kiÅŸiler olduÄŸu ihtimali üzerinde duruluyor.Â

Bolvadin'de kuyumculuk yapan Hasan Dal, 13 Ağustos Çarşamba akşamı her zaman yaptığı gibi işyerindeki altınları toplayıp bir çantaya doldurduktan sonra ilçe merkezine 7 kilometre uzaklıktaki Dişli Beldesi'nde eşi Azime Dal ile birlikte oturduğu evine gitmek üzere otomobiliyle yola çıktı. Kendisinden bir daha haber alınamayan Hasan Dal'ın cesedi ertesi gün Bolvadin Organize Sanayi Bölgesi yakınlarında, yıllardır kullanılmayan bir yolda otomobilinin içinde yakılmış olarak bulundu. Altınları koyduğu çanta ise bulunamadı.

Haberin Devamı

POLİS KIYAFETİYLE YOL KONTROLÜ

Afyonkarahisar polisi ile jandarmanın, soruşturmanın selameti açısından günlerce sakladığı olay, Dal'ın cesedinin otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesiyle ortaya çıktı. Bolvadin ile Dişli Beldesi arasında aynı akşam yolculuk yapan görgü tanıkları, Sayılar- Akyokuş mevkiinde yol kenarında beyaz bir otomobilin durduğunu ve yanında da polis üniformalı 3 kişinin bulunduğunu söyledi. Yol kontrolü yaptıkları izlenimi veren kişilerin geçen hiçbir aracı durdurmadığı, sadece Hasan Dal'ı durdurduğu belirtildi. 3 kişinin, kuyumcuyu önceden tanıdığı, işyerindeki altınları yanında taşıdığını bildiği ihtimali üzerinde duran güvenlik güçleri, olayı aydınlatmak için başlatılan çok yönlü soruşturmayı sürdürüyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!